Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Museum voor verwarmingsketels

3 op 10 verwarmingsketels in ons land zijn ouder dan 15 jaar. Frappant als je weet dat oude ketels tot 35% meer dan een moderne condensatieketel verbruiken en verwarming samen met de kosten voor brandstof voor de auto de grootste hap uit het maandelijkse energiebudget nemen.Om dit aan te kaarten open Viessman een heus ketelmuseum.


Onderschatting van efficiëntie

De reden dat er nog zoveel oude ketels staan, is dat bijna de helft van die mensen menen dat hun ketel nog prima werk levert en ze niet de noodzaak zien om die te vervangen. Ze onderschatten daarbij de stijging in efficiëntie van een moderne ketel. “Met de lancering van www.ketelmuseum.be proberen we de consument bewust te maken van die mogelijke besparing” zegt Patrick O van Viessmann, “want met een nieuwe verwarmingsketel bespaar je tot 35% aan verwarmingsenergie. Op de nieuwe website www.ketelmuseum.be zetten we de belangrijkste argumenten op een rijtje.”


1. Technologie staat niet stil, ook niet in verwarming

Het gebruik van een ketel van 15 jaar of ouder is ongeveer hetzelfde als nu nog steeds naar cassettes luisteren op een walkman. Bovendien verslijt een ketel bijna niet omdat er geen bewegende onderdelen in zitten. Hij blijft gedurende vele jaren de gewenste warmte leveren. Wat is dan het verschil met moderne ketels? Oude verwarmingsketels maken veel minder gebruik van de warmte in rookgassen die bij de verbranding ontstaan. Eigenaars beseffen vaak niet hoeveel geld ze verliezen door de onbenutte warmte die door de schoorsteen verdwijnt. Toekomstgerichte verwarmingsketels op olie en op gas zijn uitgerust met uiterst efficiënte condensatietechniek. Ze helpen te besparen omdat condensatietechniek tot 98 %van de energie benut. Het verbruik kan dan met 35% dalen in vergelijking met een oude niet-condenserende ketel.


2. Het verwarmingsbudget van een gezin biedt het grootste besparingspotentieel

Het aandeel van verwarming en warm water in het totale energieverbruik van een woning bedraagt ongeveer 85%. Verlichting en huishoudtoestellen staan voor 15%. Op het verwarmingsbudget kan dus het meest bespaard worden. En met een daling van de stookkosten met wel 35% zal een investering heel snel terug verdiend zijn.


3. Minder CO2 in het milieu

Niet alleen in huis speelt verwarming een grote rol in het energieverbruik. Verwarming staat voor het grootste aandeel in het totale wereldwijde energieverbruik: 40%. De grootste stappen kunnen we dus zetten door ons verbruik van verwarmingsenergie drastisch te verminderen. Een condensatieketel heeft de eigenschap dat hij heel efficiënt de restwarmte uit rookgassen recupereert. Zo wordt er tot 35% energie bespaard en daar is het milieu bij gebaat, want samen met het energieverbruik daalt de CO2-uitstoot drastisch. Bovendien zijn de condensatieketels van Viessmann nu al voorbereid op het gebruik van biostookolie en biogas.


Over Viessmann

De Viessmann-groep, gestart als familiebedrijf in 1917, is vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de verwarmingssector. Met 9400 medewerkers en 16 productievestigingen is de onderneming wereldwijd actief. De distributie vindt plaats via dochtermaatschappijen in Duitsland en 73 andere landen en 120 verkoopkantoren wereldwijd. De jaarlijkse omzet van de groep bedraagt circa 1,7 miljard euro. Viessmann is een familiebedrijf, met Dr. Martin Viessmann als CEO. Viessmann heeft recentelijk enkele firma's overgenomen in het domein van biomassa en regeneratieve producten. Viessmann Belux bestaat al meer dan 45 jaar en stelt ruim 150 medewerkers tewerk in vier vestigingen: Zaventem, Roeselare, Welkenraedt en Steinsel (Luxemburg). Als super-gazel groeit Viessmann-Belgium snel en realiseert in 2010 een jaarlijkse omzet van circa 97 miljoen euro.
 

Meer info: Viessman

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in