Verwarming

Moet ik in mijn slaapkamers verwarming voorzien?

Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
Easykit logo
Zehnder Group
Viessmann Belgium logo
Bulex logo
Logo DRU
Antargaz
Logo Remeha - Verwarming
Bosch
Vele bouwers gaan nog te vaak vergelijken met de ouderlijke woning of de vorige huurwoonst om te bepalen welke verwarming ze wensen. Maar de isolatie normen zijn de laatste jaren zoveel strenger geworden dat je deze vergelijking niet meer mag maken.
Met behulp van oa je Kpeil berekenen we bij Easykit welke thermische behoefte je ruimtes nodig hebben en de keuze van je ventilatie gaat bepalen hoe de warmte zich zal verspreiden.

Bij een ventilatie systeem D weten we dat de warmte in de woning blijft, de slaapkamers krijgen een toevoer van voorverwarmde lucht.

Voor de meeste onder ons is dit ruim voldoende. Als we de kamers gaan gebruiken als studeerkamers is dit onvoldoende. We kunnen dus voor de zekerheid verwarming plaatsen zodat onze kinderen zeker geen excuus van een koude kamer kunnen gebruiken om niet te moeten studeren.

Laten we iets "ruimer" denken

Als we de kamers voorzien van radiatoren of vloerverwarming dan moet onze ketel of warmtepomp hierop voorzien zijn. Echter gaan we maar gedurende enkele korte momenten deze verwarming gaan gebruiken. Onze installatie wordt dus duurder in aankoop en het rendement met een te zware ketel is ook niet optimaal.

Een ideale oplossing zou een elektrische bijverwarming kunnen zijn. Deze warmt snel op en is goedkoop in aankoop. Heb je een mogelijkheid om een aparte bureau of studeerkamer te voorzien dan kan je deze ruimte wel mee verwarmen.

Bij een ventilatie systeem C weten we dat er via de roosters in de kamer koude lucht binnenkomt. Hier kunnen we dus niet spreken van een aangename basis temperatuur Hier voorzie je best verwarming.

Bij Easykit, Slimme zelfbouw stellen we steeds een installatie samen welke rekening houdt met de wensen van onze klant en de EPB eisen.

Meer weten: Easykit.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in