Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Warmtekrachtkoppeling

Een micro-warmtekrachtkoppelinginstallatie (micro-wkk) produceert met één enkele energiebron elektriciteit en warm water voor verwarming en sanitair gebruik.
De meeste micro-wkksystemen werken op basis van een ingebouwde Stirlingmotor. Dit is een motor die wordt aangedreven door warmte. Concreet wordt warmte opgewekt door de verbranding van aardgas, stookolie of biomassa. Met deze warmte wordt in de motor een cilinder in beweging gezet die een generator aandrijft. Deze generator zorgt voor de elektriciteitsproductie. Die productie volstaat voor een groot deel van het eigen elektriciteitsverbruik. Het teveel aan elektriciteit kan aan het net worden afgestaan.

De restwarmte uit dit productieproces wordt gebruikt voor de aanmaak van warm water voor de verwarming en sanitair gebruik.

Uiterlijk lijkt een micro-wkkinstallatie heel sterk op een condensatieketel, ze heeft alleen wat meer ruimte nodig. Meer weten? Lees ook het artikel 'Wat is micro-warmtekrachtkoppeling?'.

Prijs van een microwarmtekrachtkoppeling

De WKK-systemen moeten nog op de Belgische markt geïntroduceerd worden. De toestellen zullen naar schatting zo’n 7 000 euro kosten.

Brandstof voor een micro-wkk

Onderhoud van een micro-wkk

Wanneer het systeem op aardgas of stookolie werkt, zal het volgens de wettelijke verplichtingen onderhouden moeten worden (aardgas: om de twee jaar, stookolie: jaarlijks).

Premies micro-wkk

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in