Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Luchtverwarming

In dit geval wordt de warme lucht onmiddellijk in de ruimte geblazen. Dit heeft als voordeel dat het systeem heel snel reageert op gewijzigde warmtevragen. De luchtverwarming kan ook benut worden als ventilatiesysteem (systeem D) en kan verder uitgebreid worden met een airconditioning, luchtbevochtiger, pollenfilter,...
Wil je luchtverwarming, dan moet je die keuze al in een vroeg stadium van het bouwproject maken. De kanalen moeten immers weggewerkt worden in de kelder, de vloer of in schachten naar de verdiepingen. Er bestaat ook een misverstand dat luchtverwarming samen gaat met grote lelijke roosters. Niets is minder waar, de roosters voor luchtverwarming zijn beperkt in oppervlakte.

Werking luchtverwarming

  • De verwarmingsinstallatie - bijvoorbeeld condensatieketel of warmtepomp - warmt de lucht op
  • Na het filteren verspreidt het systeem deze warme lucht via een kanalennet in de woning
  • De verse lucht zuigt het systeem via een buitenluchtaansluiting aan. Dankzij deze buitenluchtaansluiting is het mogelijk de verwarming als mechanische ventilatie te gebruiken (systeem D)
  • Ook de warmte uit de afgezogen lucht kan gerecupereerd worden.

Prijs luchtverwarming

  • Luchtverwarming is duurder dan andere verwarmingssystemen
  • Houd in het achterhoofd dat je voor deze prijs in principe meteen ook een mechanisch ventilatiesysteem hebt.

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in