Aanbevolen partners

Logo ILWA keukens
Logo Groupe Atlantic
LPW Pools
Logo Nordex
Dovy Keukens logo
Antargaz

Lucht-waterwarmtepompen van Alféa AI

Gamma lucht-waterwarmtepompen Alféa AI van Atlantic Belgium nu met duurzamer en energie-efficiënter koudemiddel R32.

Gamma lucht-waterwarmtepompen Alféa AI van Atlantic Belgium nu met duurzamer en energie-efficiënter koudemiddel R32

Verwarmingsspecialist Atlantic Belgium stelt op Batibouw zijn vernieuwde gamma lucht-waterwarmtepompen Alféa AI voor. De belangrijkste innovatie is dat de toestellen nu werken met het duurzamere en energie-efficiëntere koudemiddel R32. Daarnaast zijn de buitenunits nog stiller geworden en ligt het rendement nog hoger. De warmtepompen kunnen gebruikt worden voor verwarming alleen (Alféa AI R32 Extensa), of voor verwarming én sanitair warm water (Alféa AI R32 Extensa Duo).

Andere sterke punten van het Atlanticgamma zijn de connectiviteit met smartphone, tablet, laptop of pc, de gebruiksvriendelijke interface en het mooie design. Dat bovenop alle bekende en minder bekende voordelen van warmtepompen, de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie.

Hoe werkt een nieuwe ALFEA AI lucht-waterwarmtepomp?

Een lucht-waterwarmtepomp is een thermodynamisch toestel dat (gratis) warmte uit de buitenlucht onttrekt en die afgeeft aan het verwarmingssysteem in je woning. De installatie bestaat uit een hydraulische module die binnen wordt geplaatst en die verbonden is met een unit die buiten wordt geïnstalleerd. Ook bij extreme koude blijft je comfort verzekerd door de automatische inschakeling van de geïntegreerde elektrische steunverwarming of van de bestaande verwarmingsketel (als bijverwarming).

Superieure connectiviteit

Het grote pluspunt van de Alféa AI is de connectiviteit via je smartphone, tablet, laptop of pc. Met de Cozytouch-applicatie kan je:

  • de warmtepomp vanop afstand bedienen
  • de gewenste comforttemperatuur instellen
  • de programmatie eenvoudig aanpassen (wanneer je wil beginnen verwarmen, de temperatuur verlagen, de installatie uitzetten…)
  • een vakantiemodus instellen (stopt met verwarmen wanneer je vertrekt en begint te verwarmen voordat je thuis komt)
  • het verbruik aflezen per dag/week/maand/jaar.

Als je draadloze thermostaten plaatst, kan je ook daarop alle parameters instellen. Cozytouch en je thermostaten zijn met elkaar verbonden (‘geconnecteerd’).

Gebruiksvriendelijke Interface

Het bedieningspaneel voor de regeling van de installatie heeft een heel overzichtelijke display met duidelijke iconen en logische functies. Er werd gekozen voor het heel eenvoudig te gebruiken Navistem 400S, met dezelfde (en meer) mogelijkheden als de Cozytouch-applicatie (Easy Start, makkelijke programmatie, verbruiksinformatie…). Het Alféagamma kan 1 of 2 verwarmingskringen regelen met behulp van een buitensonde die compatibel is met drie nieuwe ruimtevoelers. Kortom, de Interface garandeert een vlotte bediening, zowel door de installateur als door de particulier.

Eenvoudig maar mooi design

Zelfs al gaat het om technische toestellen, het oog wil ook wat. Atlantic besteedt dan ook veel aandacht aan het eenvoudige maar stijlvolle ontwerp en de perfecte afwerking van het Alféagamma.

De buitenunits zijn uiteraard corrosiebestendig en zijn  – net als de binnenunits – geluidsarm dankzij de nieuwe Silent Mode.

Technische pluspunten van het Alféagamma

Het Alféagamma heeft een speciaal hydraulisch ontwerp dat garant staat voor kwaliteit en maximale prestaties en is uitgerust met een door Atlantic ontwikkelde en gepatenteerde coaxiale warmtewisselaar die is ondergedompeld in een buffervat. De Split- Invertertechnologie laat toe het vermogen te regelen op basis van de hoeveelheid warmte die je echt nodig hebt. Dit systeem verhoogt het comfortgevoel doordat de temperatuur beter geregeld wordt én vermindert je energiefactuur.

De Alféawarmtepompen zorgen voor een geoptimaliseerd beheer van de productie van sanitair warm water met een ingebouwde boiler van 190 liter (Extensa Duo), of verbonden met een aparte Mileoboiler van 200 (Extensa). Ze bieden ook de mogelijkheid tot beheer van 2 verwarmingszones met identieke of verschillende thermostaten, of 1 hydraulische zone plus 1 elektrische zone. De regeling gebeurt met het gebruiksvriendelijk Navistem 400S op basis van de buitentemperatuur, en biedt naast verwarming nog talrijke functies zoals koeling, zwembadverwarming, cascade, sanitair warm water en nog veel meer.

Nu met milieuvriendelijk koudemiddel R32

Een belangrijke vernieuwing én verbetering is dat het gamma nu gebruik maakt van het duurzamere en energie-efficiëntere koudemiddel R32 én dat de hoeveelheid koudemiddel tot het minimum herleid is. Samen zorgt dit voor een belangrijke reductie van de CO2-uitstoot.

Uitstekend rendement

De Energieklasse van de Alféawarmtepompen voor verwarming gaat tot A++ en zowel de COP (Coefficient of Performance, het rendement van een warmtepomp gemeten bij welbepaalde werkingstemperaturen) als de SPF (Seasonal Performance Factor, het seizoensrendement van de warmtepomp) waren al hoger dan 4 en zijn nu nog verbeterd. Uitstekend dus.

De Alfea AI R32 warmtepompen zijn bovendien koppelbaar met PV-panelen, wat de installatie nog ecologischer maakt en tegelijk zorgt voor een nog grotere energiebesparing.

De indienststelling gebeurt door Atlantic Belgium zelf of door een Atlantic-installateur en verloopt heel vlot dankzij de Easy Start, een snelle parameterinstelling door de installateur.

Atlantic staat ook voor hybride innovatie

De Groupe Atlantic ontwikkelt eveneens hybride oplossingen waarin warmtepompen gecombineerd worden met stookolie- en gasketels. Deze oplossingen kunnen zorgen voor de verwarming en de productie van sanitair warm water door het integreren van een warmtepomp en een ketel bij renovaties. Deze complete integratie zorgt voor een maximale besparing.

Meer info over Atlantic Belgium

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in