Aanbevolen partners

Logo ILWA keukens
Logo Groupe Atlantic
LPW Pools
Logo Nordex
Dovy Keukens logo
Antargaz

De woningpas: het digitale paspoort van je woning

De woningpas is het digitale paspoort van elke woning. 

De woningpas is het digitale paspoort van elke woning.  Het is een digitale samenwerking tussen het Vlaams Energieagentschap, Wonen-Vlaanderen, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij en het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

Wanneer je een woning wil (ver)kopen of (ver)huren, komt daar heel wat administratie bij kijken. Om de burger tijd en moeite te besparen, bundelde de Vlaamse overheid zoveel mogelijk relevante info over elke woning in een persoonlijke digitale woningpas. Zo bevat de woningpas een aantal vergunningen, keuringen en  attesten, zoals het energieprestatiecertificaat, de EPB-aangifte en binnenkort ook het bodemattest en de attesten rond woningkwaliteit.

Renoveren? Raadpleeg je woningpas.

De woningpas zorgt niet enkel voor een administratieve vereenvoudiging, maar ondersteunt je ook bij de verbouwing van je woning. Heb je renovatieplannen? Dan zie je bijvoorbeeld meteen de resultaten van jouw energieprestatiecertificaat (EPC) en krijg je een duidelijk overzicht van energiezuinige aanbevelingen. Een interessante meerwaarde dus. Je krijgt ook een overzicht van de energiepremies.

Gebruiksvriendelijk

Bij de ontwikkeling van de woningpas staan de gebruikerservaring en de wensen van de burger voorop. Een intensief co-creatietraject met burgers en stakeholders leidde tot een gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen toepassing. Hiervoor ontving woningpas reeds een Agoria E-gov Award voor gebruiksvriendelijkheid én een Henry van de Velde Award 2020 als ‘Digital Product’. In de toekomst komt er geleidelijk meer informatie beschikbaar op je  woningpas, waardoor je  optimaal geïnformeerd wordt over je woning.

Tip: bekijk het paspoort van jouw woning op woningpas.vlaanderen.be/ Inloggen kan met e-id, token of it’s me-app.

Renovatieplannen?

Bestel of download de brochure ‘Energiepremies 2020’ via energie sparen.

Meer info over de energiepremies

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in