Aanbevolen partners

Logo ILWA keukens
Logo Groupe Atlantic
LPW Pools
Logo Nordex
Dovy Keukens logo
Antargaz

3 vragen over duurzaam ventileren

Een ventilatiesysteem dat je woning geruisloos ventileert, is dus niet langer een nice to have maar een echte must have.

Onze zomers worden steeds heter en onze woningen worden altijd maar beter geïsoleerd. Een ventilatiesysteem dat je woning geruisloos ventileert, is dus niet langer een nice to have maar een echte must have. Hendrik Dejonghe, marketingmanager van Duco, beantwoordt de drie meest prangende ventilatievragen.

Dag, Hendrik! Wat zijn de meest duurzame ventilatiesystemen?

Hendrik: “Wel, we brachten net TronicVent op de markt: een elektronisch gestuurd ventilatierooster dat gekoppeld wordt aan een DucoTronic System. Het ventilatierooster gaat automatisch open en dicht op basis van CO2‑ en temperatuurmetingen door sensoren in je ventilatiesysteem. Je ventileert hierdoor enkel wanneer nodig. Deze slimme vraagsturing zorgt voor een optimaal comfort en een energiezuinige werking van je ventilatiesysteem. Geruisloos en volledig onzichtbaar.”

Bestaat er ook een ventilatiesysteem waarmee je ineens kan verwarmen?

Hendrik: “De ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco Hybride binnen systeem C kan inderdaad beide! Het hybride concept is ideaal voor mensen die hun woonst stap voor stap groener willen maken. Vaak is het vermogen van je warmtepomp te beperkt om tegemoet te komen aan de warmtevraag, bijvoorbeeld wanneer er veel volk in huis is. Op dat moment heeft je warmtepomp assistentie nodig. Wist je dat je door de integratie van de DucoBox Eco Hybride je gasvraag van je woning sterk verlaagt, wat tot een energiebesparing tot 60% op je gasverbruik kan leiden?!”

Kan je doekzonwering en ventilatie ook combineren in één product?

Hendrik: “Als je doekzonwering met natuurlijke ventilatie verkiest, schaf je het best de manueel bedienbare DucoTwin 120 of de elektronisch aanstuurbare TronicTwin 120 aan. Deze ventilatieroosters met screen bevinden zich al even in het aanbod van Duco, maar ze ondergingen een esthetische update. De vernieuwde binnenkap integreert zich onopvallend in elk interieur. Want het oog wil ook wat, toch?”

Meer weten over ventilatie?

Bezoek Duco op BATIBOUW 2020 in de woning van de toekomst in Paleis 12.

Meer info over Duco

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in