Zwembad

LPW Pools lanceert nieuwe zwemvijver-look

Auteur: LPW Pools

LPW Pools, de Belgische marktleider van monoblok zwembaden, speelt in op de stijgende behoefte naar een harmonieus samenspel tussen zwembad en tuin tot één natuurlijk geheel. Vorig jaar lanceerde LPW Pools een volledig nieuw gamma zwembaden met 11 modellen in full vinylester, voor een levenslange garantie tegen osmose. Dit nieuwe gamma is nu ook beschikbaar in een natuurlijke zwemvijver-look. LPW Pools biedt zo het beste van twee werelden: de voordelen van een monoblok zwembad in full vinylester, met de organische look van een zwemvijver.

Zwembaden zijn populairder dan ooit. Dat merkt LPW Pools in een stijging van de verkoop met 31% ten opzichte van vorig jaar. Maar zwembaden winnen niet enkel aan populariteit, ook de wensen waaraan het zwembad moet voldoen, blijven evolueren.

“Mensen zoeken bij hun aankoop steeds vaker het samenspel met de omliggende natuur op, op zoek naar een eigen uniek privé-paradijs in de tuin. Rust en harmonie, zonder chemische producten of kleuren, maar ook zonder in te boeten op de kwaliteit is daarbij erg belangrijk. Ze staan daarom vaak voor een dilemma: ze zijn aangetrokken tot de natuurlijke en unieke look van een zwemvijver, maar willen de voordelen van een monoblok zwembad behouden. Voor dat dilemma bieden wij nu een oplossing”, zegt Jennifer Van Poucke, marketingmanager bij LPW Pools.  Met de nieuwe verrassende kleur ‘Shadow Grey’, een speciale tint grijs, in combinatie met de natuurlijke look van de  Covrex® Classic rolluik in staalgrijs, is de look van een zwemvijver nu volledig binnen handbereik. De nieuwe grijze tint biedt het zwembad een warme, natuurlijke uitstraling. De lamellen bieden op hun beurt een hoge isolerende waarde

Het beste van twee werelden

Een monoblok zwembad biedt heel wat voordelen ten opzichte van een zwemvijver. Een zwemvijver bestaat namelijk uit een zwemgedeelte en een filtergedeelte met water- en moerasplanten en een vulkanisch gesteente. Omdat het water echter overal stroomt, zijn deze levende organismen zowel in het zwemgedeelte als in het filtergedeelte aanwezig, waardoor het moeilijk wordt om het zwemwater helder te houden. Dit zorgt er enerzijds voor dat de watertemperatuur natuurlijk is en het water niet verwarmd kan worden en er anderzijds geen zwembadrolluik geplaatst kan worden. De watertemperatuur krijg je zo niet hoger dan 24°C. Ook stapelt vuil zich gemakkelijk op aan de zijkanten. Bij een monoblok zwembad daarentegen zijn de wanden glad en maakt vuilophoping geen kans. Met een warmtepomp kun je het water bovendien gemakkelijk opwarmen tot 33°C en kan er tot laat in het jaar nog heerlijk gezwommen worden. Bij een monoblok zwembad is ook de integratie van een rolluik mogelijk die voor veiligheid en isolatie zorgt. LPW Pools stelt de zwemvijver-look baden voor in combinatie met een chloorarm filteringsysteem die niet alleen vriendelijjk is voor de huid maar ook het hele zwembad optimaal zuivert. “Met deze zwemvijver-look geniet je van de uitstraling van een zwemvijver, maar ook van de voordelen van een monoblok zwembad zoals verwarmd water, een rolluik en een eenvoudig onderhoud”, aldus Van Poucke.

Groei in de zwembadmarkt

De verkoop van zwembaden ligt in 2019 ongeveer 15 à 25% hoger ten opzichte van vorig jaar in België, waarbij de plaatsing van baden verdeeld is in 65% in Vlaanderen en 35% in Wallonië. LPW Pools zelf plaatste in 2019 meer dan 500 zwembaden. “Opmerkelijk hierbij is de marktaanwinst van monoblok zwembaden ten opzichte van betonnen of traditionele baden. De talrijke voordelen zijn vandaag de dag meer bekend bij het grote publiek. De groei in verkoop is enerzijds te wijten aan de lage interestvoeten en de gezonde economie en anderzijds aan de hittegolven van de voorbije zomers. Ook het concept van ‘Homing’, waarbij we steeds vaker op zoek gaan naar een persoonlijke oase van geluk en rust in eigen huis of tuin, is sterk in opmars. Het nieuw businessmodel van LPW Pools waarbij modellen beschikbaar zijn op stock, maakt het bovendien mogelijk om amper vijf weken na de bestelling een eerste frisse duik te nemen, waardoor geïnteresseerde kopers de stap nog iets sneller zullen nemen. Ze hoeven voortaan geen maanden meer te wachten om van de aankoop te genieten” zegt Van Poucke.

Bezoek LPW Pools op Batibouw 2020 van 29 februari tot 8 maart op stand 8322.

  • Richtprijs van een La Plage 10 met zwemvijver-look: € 53.968, inclusief BTW
  • Richtprijs van een Zenn: € 51.851, inclusief BTW

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in