Zwembad

Kies het juiste zwembad voor de perfecte staycation

Auteur: LPW Pools

Velen onder ons zijn genoodzaakt om de vakantieplannen voor deze zomer in het buitenland even in de koelkast te zetten. Daarom gaan we met z’n allen op zoek naar alternatieven om thuis een vakantiegevoel te creëren. Een eigen zwembad maakt voor velen deel uit van dat perfecte plaatje. Een zwembad in de tuin is een goede investering, maar de aankoop vraagt wel de nodige aandacht en voorbereiding. Het is namelijk belangrijk om niet al te impulsief te beslissen en de juiste keuzes te maken. LPW Pools, de Belgische marktleider van monoblok zwembaden, waarschuwt voor de gevaren van goedkope offertes bij leveranciers zonder ervaring en geeft tips voor het kiezen van het juiste zwembad en de juiste zwembadbouwer.

Zwembadleveranciers met goedkope offertes en snelle leveringstermijnen zijn soms moeilijk te weerstaan. Maar het is belangrijk om de verschillende leveranciers en bijhorende zwembaden goed tegen elkaar af te wegen en niet al te impulsief voor het meest aantrekkelijke of snelle aanbod te kiezen. Een bezinningsmoment voor de aankoop is daarom aangewezen. “Wij raden aan om jezelf een aantal vragen te stellen en op basis hiervan de juiste keuze te maken. Zo moet je je eerst en vooral afvragen hoelang je van het zwembad wil genieten. Een zwembad op lange termijn of eentje die de komende drie jaar de honger stilt? Een zwembad met zo min mogelijk onderhoud en poetswerk? En ook, vormt het zwembad een verlengde van je huis en een meerwaarde voor je vastgoed? ”, aldus Jennifer Van Poucke van LPW Pools.

De voordelen van een monoblokzwembad

Eerst en vooral is het belangrijk om na te gaan welk type zwembad de meeste voordelen oplevert. Zwembaden zijn er namelijk in alle maten en vormen. Eén van die mogelijkheden zijn monoblokzwembaden, ook wel gekend als voorgevormde zwembaden uit kunststof die uit één geheel bestaan. Ze bieden tal van voordelen ten opzichte van betonnen of traditionele baden. Zo gaat bijvoorbeeld de plaatsing een pak sneller en is er dus een kortere bouwwerf. Binnen het gamma monoblokzwembaden, bieden zwembadproducenten heel wat variatie in design en afmetingen en uiteenlopende modellen. Ze zijn op voorhand geproduceerd en afgewerkt met alle accessoires naar keuze.
Daarnaast biedt een monoblokzwembad een verhoogd zwemcomfort. Er stapelt zich namelijk geen vuil op aan de naden en er is nauwelijks onderhoud nodig. Bovendien zijn renovatiewerken uit den boze, want er is geen liner die vervangen moet worden of tegeltjes die loskomen na een tijd aangezien de baden in één stuk gegoten worden.

Een zwembadbouwer met goede referenties

De verkoop van zwembaden blijft jaar na jaar stijgen. In deze groeiende markt bieden zich dan ook ook steeds meer zwembadleveranciers- en producenten aan. Het is erg belangrijk om niet zomaar met de eerste de beste leverancier in zee te gaan, maar voordien grondig onderzoek te doen. Zo is het aangeraden om steeds referenties bij bestaande klanten op te vragen: een zwembadbouwer die niets te verbergen heeft, zal dit alleen maar toejuichen. Ook resultaten van tevredenheidsenquêtes over de service en producten kunnen deze referenties staven. Daarnaast kan het leerzaam zijn om eens een kijkje achter de schermen te nemen en zo zelf de kwaliteit vast te stellen. Vraag ook naar de garantievoorwaarden van het zwembad. Tot slot is het niet onbelangrijk om voor een zwembadbouwer in de buurt te kiezen. Bij problemen, kan de bouwer de klant snel van dienst zijn.,

Zwembadmodel met relaxzone het populairst

LPW Pools merkt dat zijn klanten steeds vaker kiezen voor een zwembad waarin er goed baantjes getrokken kan worden, maar waarin het ook mogelijk is om leuke momenten te beleven met familie en vrienden. Zo is de La Plage-reeks met relaxzone bij LPW Pools het meest in trek. De La Plage 9 is negen meter lang en vier meter breed. Het grootste model onder de Plages is de nieuwe La Plage 12, met twaalf meter lengte en vier meter breedte en een ruime onderwaterzitbank. Dit model biedt veel ruimte om goed te zwemmen en tegelijkertijd te relaxen met de hele familie. Zelfs de allerkleinsten kunnen hier comfortabel en veilig uitrusten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in