Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
bulex
X²O logo
Logo DRU
Antargaz
Logo Bosch
Verwarming

Jide vindt cv-haard opnieuw uit

Net als andere cv-haarden is de Aqua Air Flow van Jide bedoeld om sanitair warm water te bereiden. De manier waarop Jide dit doet met de houtkachel Aqua Air Flow is echter compleet vernieuwend. Daar waar de gangbare cv-haarden het water verwarmen door het in contact te brengen met de verbrandingskamer realiseert de Aqua Air Flow die warmteoverdracht via lucht.

Zo vermijdt mogelijke veiligheidsproblemen en rendementsvermindering die optreden wanneer het water langs de verbrandingskamer passeert. De warme lucht in de Aqua Air Flow circuleert tussen de het haardlichaam en het rookkanaal in een gesloten systeem. Een lucht-waterwarmtewisselaar op dit circuit zorgt voor de warmteoverdracht tussen de lucht en het water. Deze aanpak biedt onweerlegbare voordelen: zo is de veiligheid optimaal, aangezien er geen gevaar is op oververhitting van het warmwatercircuit.

Geen onderhoud

Verder is er een optimale houtverbranding en vraagt de techniek geen onderhoud.
 
De Aqua Air Flow biedt twee werkingsmogelijkheden: de functie hydro, waarbij 50% van de warmte benut wordt voor het opwarmen van het water en de overige 50% voor het opwarmen van de omgeving of een functie waarbij de warme lucht voor de volle 100% wordt benut om de ruimte te verwarmen. Dit kan al dan niet via een ventilator gebeuren.

Meer info: Jide

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in