Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
X²O logo
Logo DRU
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Verwarming

Ideos – a star is born

Met de nieuwe designradiator Ideos wendt Kermi zich tot de liefhebbers van een tijdloos en organisch design. Daarbij maakt de radiator indruk door zijn onverwisselbare eigenheid.

Karakteristiek voor de Ideos zijn de stervormige elementen, die zich verbinden tot een fascinerend geheel met een unieke uitstraling. De organische, afgeronde vormen nemen de vormen van de actuele trends in woon- en badkamerdesign over en maken van de Ideos een  nieuwe ster aan de designradiatorhemel.

Voor de installatie in de badkamer of keuken kan de Ideos uitgerust worden met een beugel of haak voor het verwarmen of drogen van handdoeken. Door de breedte van 250mm van de individuele elementen bekomt hij zijn bouwbreedtes van 500 en 750mm en vier bouwhoogtes tussen 800 en 1900mm.


Optische uitstraling

Technisch doet de Ideos ook niet onder voor zijn optische uitstraling. Hij overtuigt door zijn hoog verwarmingsvermogen en korte opwarmingstijden. Naast de aansluiting aan de centrale verwarming kan de Ideos ook uitgerust worden met een bijkomende lectroverwarmingselement voor het overbruggen van de seizoenen. Ideos-E staat dan weer voor de volledig elektrische versie, zonder aansluiting op de centrale verwarming, dus compleet onafhankelijk van het verwarmingsnetwerk.

De 500mm breedte uitvoering wordt met een 50 mm aansluiting links geleverd. De 750mm versie is standaard uitgerust met een 50mm middenaansluiting. In ieder geval wordt de volledige aansluittechniek verdekt door een perfect hierop afgestemde afdekking. Ook de standaard meegeleverde thermostaatkop is op harmonische wijze in het design van de radiator geïntegreerd.

De nieuwe plat doorliggende bevestigingen vergemakkelijken de montage wezenlijk en maken een installatie door één enkele persoon mogelijk. Ook indien de radiator in de installatiebevestigingen hangt kunnen nog in alle drie richtingen aanpassingen van +/- 5mm gebeuren.


Designradiator in alle kleuren

Bij de kleurinvulling blijven ook geen wensen onbeantwoord. Alle klassieke RAL kleuren, een veelvoud aan sanitaire kleuren en de meest recente trendy kleuren uit het Kermi kleurenprogramma zijn voor de nieuwe designradiator te verkrijgen. De accessoires zijn in principe in chroom uitgevoerd.

Het idee voor deze “gesculptuurde” radiator ontstond in samenwerking met de Peter Behrens architectuurschool in Düsseldorf. In de zoektocht naar het verwarmingsdesign van morgen – de werktitel van de toenmalige samenwerking – kon tijdens ISH 2007 reeds een eerste ontwerp voorgesteld worden.


Meer info: Egeda

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in