Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Hoe wil jij je verwarmen?

Iedereen heeft de mond vol van energiezuinig verwarmen. Onze investeringen neigen dan ook naar technieken als een warmtepomp of zonneboilers. Qua verwarmingselementen heb je ruim de keuze uit radiatoren, convectoren of eerder niet zichtbare vloerverwarming. Of misschien ben je toch eerder gecharmeerd door de sfeer van de kachel of haard?
 

Viesmann lanceert all in one warmtepomp

De nieuwe Viessmann ‘split-unit’ warmtepompen met geïntegreerde warmwaterboiler en aansluiting op thermische zonnepanelen zijn de alles-in-één verwarmingsoplossing voor nieuwbouw, grondig gerenoveerde en goed geïsoleerde woningen. Ze zijn erg compact en leveren de nodige warmte en zelfs koeling. De compacte lucht/water warmtepompen Vitocal 222-S (met geïntegreerde warmteboiler van 170 liter) en 242-S (met geïntegreerde zonneboiler van 220l) zijn klaar voor aansluiting op thermische zonnepanelen). De warmtepomp staat in voor zowel verwarming, als sanitair warm water, met standaard een volledig geïntegreerde verwarmingsregeling. Beide warmtepompen bestaan uit een weerbestendige buitenunit en een binnenunit.

Meer info: Viessmann


Daikin verwarmt, ook uw water

Daikin heeft zijn warmtepomptechnologie verder verfijnd door een aanvulling van de warmtevoorziening met stralingstechnologie. Het stelt nieuwkomer Nexura voor op BIS: een lucht-luchtwarmtepomp binnenunit (vloermodel) voor verwarming en koeling. De warmtestralingstechnologie zit vervat in het frontpaneel van de binnenunit. De stralingswarmte activeert men ‘on demand’ met een simpele druk op de knop. Deze stralingswarmte gecombineerd met de ventilator laat toe om een ideale warmteverdeling te krijgen in de ruimte en om op zeer korte termijn de ruimte op te warmen. Als extra’s haalt het toestel een laag geluidsniveau en is het uitgerust met een luchtzuiverende functie.

Meer info: Daikin


Vaillant bespaart op elektriciteit

De nieuwste generatie bodem/water-warmtepompen van Vaillant zijn nu uitgerust zijn met twee hoogrendementpompen. Met een hoogrendementpomp kan per jaar tot 76% bespaard worden op het elektriciteitsverbruik van de pomp zelf. Dus heeft Vaillant besloten om stelselmatig hoogrendementpompen te installeren in zijn toestellen – zonneboilers, condensatieketels en dus ook warmtepompen. Verder introduceert Vaillant later dit jaar een gloednieuw type bodem/water-warmtepomp, de geoTHERM plus VWS. Deze zal beschikbaar zijn in drie vermogens en heeft dezelfde eigenschappen als de bodem/water-warmtepomp VWS (verwarming alleen) maar biedt daarbovenop ook passieve koeling.

Meer info: Vaillant


Ecosmartfire: ecologische warmte

De haarden van Ecosmartfire branden op bio-ethanol. Stevig gebouwd is de Scope 700 afgewerkt met een zwarte Teflon coating. Het verwarmt meer dan 50m². De Scope 700 is makkelijk inpasbaar in een minder diepe open haard. Met een reservoir voor 8 liter brandstof, is deze kwaliteitsbrander goed voor 10 branduren.

Meer info: Ecosmartfire


Faber: revival van de hanghaard

Tien jaar geleden verdween de laatste hanghaard uit het assortiment van Faber. Strakke inbouwhaarden zonder frame werd de trend. Maar tijden veranderen. De nieuwe Skive valt als gashaard op door zijn licht bollende vorm die zweeft boven de grond. Het voordeel van hanghaarden is dat ze ruimtelijk ogen door hun open onderkant. Een boezem voor inbouw is niet nodig. De Skive is een driezijdige gashaard die vervaardigd is van zwart gietijzer. Het vuur is uit alle hoeken van de kamer zichtbaar. Het sfeervolle vlammenspel in de Skive komt tot stand door de gepatenteerde Log Burner. Bij deze gasbrander is het keramische hout opgestapeld als een klein kampvuur. Alleen is hout zoeken niet nodig.

Meer info: Faber


Vasco zweert bij aluminium design

Vasco komt met een nieuwe designradiator op de proppen. De verticale aluminium profielen zorgen voor een verrassend accent. De profielen, handdoekbeugels en wandbevestigingen zitten onzichtbaar geïntegreerd in het design, wat tot een strak geheel leidt. De radiator sleepte de Red Dot Design award al in de wacht, hij is ook genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012.

Meer info: Vasco
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in