Verwarming

Handdoekradiatoren: warm aanbevolen!

Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
Easykit logo
Zehnder Group
Viessmann Belgium logo
Bulex logo
Logo DRU
Antargaz
Logo Remeha - Verwarming
Bosch
Vandaag vindt u in heel wat badkamers een handdoekradiator. Daar is een heel logische verklaring voor: handdoekradiatoren zijn zeer efficiënt, want naast een aangename temperatuur bieden ze ook lekker warme handdoeken. Ideaal dus als u pas uit de douche of het bad komt!

De handdoekradiator, een must-have voor elke badkamer

De verscheidenheid is alvast enorm. Producenten tarten elke verbeelding en presenteren de meest uiteenlopende designmodellen. Weliswaar telkens met dezelfde dubbele missie: verwarmen én tegelijk droge, warme handdoeken aanbieden.

Radiatoren op water

Handdoekradiatoren aangesloten op een cv-ketel (gas of mazout) genieten mee van het comfort van de centrale verwarming. Toch blijft er echter één groot nadeel: zodra de verwarmingsketel stopt, valt de radiator stil en vult de badkamer zich met kilte... Dit euvel komt bijvoorbeeld vaak voor in het tussenseizoen.

Elektrische handdoekradiatoren

Blazen, stralen, convectie,... er bestaan diverse soorten elektrische handdoekradiatoren. Toch hebben ze allen dezelfde voor- en nadelen van traditionele elektrische radiatoren. Speel dus beter op veilig en ga voor een inertieradiator. Het principe van een inertieradiator is heel eenvoudig: eerst accumuleert de radiator warmte en vervolgens geeft het die opnieuw gelijkmatig en constant af. Aterno, de specialist in elektrische verwarming, ontwikkelde een efficiënt en economisch toestel dat drie functies (convectie, straling en accumulatie) eenvoudig combineert in één toestel. Hierbij is de belangrijkste rol weggelegd voor de typische vuurvaste stenen, die voor een zachte en gelijkmatige spreiding van de warmte zorgen.

Intelligente warmte...

De handdoekradiatoren worden steeds slimmer. Bij Aterno rusten we onze modellen immers uit met handige domotica: diverse functies die je snel gewoon wordt... en dus niet langer kunt missen.

Draadloze kamerthermostaat

Net als alle andere radiatoren van Aterno programmeert en bestuurt u onze handdoekradiator met behulp van een draadloze thermostaat. Deze doet er echt alles aan om u de meest comfortabele temperatuur te schenken. Een warmte op het ritme van uw wensen en behoeften, zeg maar. Dat lukt omdat de kamerthermostaat interageert met al uw andere domotica. Met andere woorden: u beheerst en verbetert perfect uw energieverbruik en comfort, wanneer u maar wilt!

De Eco-Boost, exclusief van Aterno

De Aterno handdoekradiatoren zijn allen voorzien van een klein, nuttig aardigheidje: de Eco-Boost. Met deze ingenieuze functie doet u de temperatuur snel met 5° C toenemen. En dit gedurende een vooraf bepaalde tijd (30 min.). U kunt deze cycli zelfs makkelijk verlengen of onderbreken. Kortom, de Aterno handdoekradiatoren maken van uw douchemoment een innig wellnessmoment.

Wenst u meer informatie? Vraag vrijblijvend onze gratis gids aan.
Overzicht van alle modellen, specificaties en toepassingen? Vraag de gratis gids aan.
Meer info over de radiatoren van Aterno? Je vindt alle details en extra weetjes over de zuinige verwarming, eenvoudige installatie, modellen, specificaties en toepassingen in de gratis gids


De inhoud van dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de Habitos.be-redactie

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in