Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
X²O logo
Logo DRU
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Verwarming

Groene productenplan: verwarmingsinstallaties moeten milieuvriendelijker

De federale regering heeft een "productenplan" aangenomen, dat een minimale milieukwaliteit moet garanderen voor producten die op de markt worden gebracht.


Dat staat donderdag in de krant Le Soir. Ook werd een Koninklijk Besluit (KB) ondertekend dat de emissie van stikstof- en carbonoxyde door centraleverwarmingsinstallaties moet beperken.
In het plan zijn een groot aantal maatregelen voorzien, zoals een "groenere" oriëntatie van de openbare aanbestedingen, de promotie van producten die voorzien zijn van een kwaliteitslabel en informatiecampagnes voor het grote publiek.

Federaal minister van Milieu Paul Magnette (PS) wil met het plan "ook actie ondernemen op het vlak van de reglementering en de fiscaliteit", door te standaardiseren, "daar waar er geen Europese wetgeving is".

Die standaardisering garandeert de aanwezigheid van de meest milieubewuste producten op de Belgische markt, en verhindert de import van buitenlandse producten van minder goede kwaliteit. Ook zou het de Belgische producenten moeten aanzetten om de eerste plaats in te nemen onder de groene industriëlen.

Het plan zal als eerste van toepassing zijn op de verwarmingsinstallaties op stookolie en gas. Daaromtrent werd een KB ondertekend, dat binnenkort wordt gepubliceerd in het staatsblad en drie maanden later van kracht wordt. Nieuwe apparaten van minder dan 400 kW zullen vanaf dan moeten beantwoorden aan nieuwe emissienormen, wat betekent dat 37 procent van de modellen die momenteel op de markt zijn, moeten verdwijnen.

Bron: De Tijd

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in