Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Genkenaren ontvangen fikse subsidie voor sanering stookolietank

Het Genkse college wil met de subsidie ‘Tankslag’ de Genkenaren steunen in het saneren van hun stookolietanks. Inwoners die na 1 januari 2006 hun stookolietank laten saneren en hiervan een attest kunnen voorleggen ontvangen 250 euro voor een ondergrondse of 200 euro voor een bovengrondse tank. Het volledige reglement wordt aan de gemeenteraad van mei ter goedkeuring voorgelegd.
Aandacht voor duurzame ontwikkeling en een degelijke zorg voor het leefmilieu gaan niet altijd gepaard met lagere kosten. Het Genkse stadsbestuur wil haar bevolking hiermee helpen door een nieuwe subsidie, Tankslag, te initiëren. Werken aan duurzaamheid en een gezonde, leefbare omgeving kan immers alleen door als partners samen te werken.

Genkse inwoners die hun stookolietank vernieuwen of overschakelen van stookolie naar een andere bron van energie staan dikwijls voor hoge kosten aangezien zij de bestaande tank verplicht moeten saneren. Verschillende gemeentes organiseren daarom acties voor een sanering in groep. Ook in Genk regelen enkele wijkverenigingen zo’n acties.
Het Genkse college wil met de tanksubsidie ook als partner van haar bevolking optreden. Via deze subsidie kunnen Genkenaren die hun tank na 1 januari 2006 laten saneren aanspraak maken op een subsidie van 250 euro voor een ondergrondse en 200 euro voor een bovengrondse tank. Het idee van deze tankslag  werd goedgekeurd op de vergadering van het schepencollege van 15 maart 2006. Het dossier wordt nu verder uitgewerkt door de Dienst Leefmilieu. Aan de gemeenteraad zal in mei goedkeuring gevraagd worden.

Meer info: Dienst Leefmilieu - Tel. 089 65 45 81

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in