Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
X²O logo
Logo DRU
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Verwarming

Europees Ecolabel voor warmtepompen

De Europese commissie heeft de definitieve criteria goedgekeurd voor de toekenning van een Europees Ecolabel voor warmtepompen. Het label is van toepassing op elektrische, gasgestookte en gasabsorptie warmtepompen.


De Europese Commissie heeft de definitieve criteria goedgekeurd voor de toekenning van een Europees Ecolabel voor warmtepompen. Het Ecolabel is van toepassing op elektrische, gasgestookte en gasabsorptie warmtepompen, met een maximale capaciteit van 100 kW. Warmtepompen die enkel gebruikt worden voor koeling of voor de productie van warm water zijn uitgesloten.

Voorwaarden
Om het Ecolabel te verkrijgen moet de warmtepomp voldoen aan een aantal voorwaarden op gebied van o.a. de energie-efficiëntie/COP (zowel voor verwarming als voor koeling), koelmiddel, geluid, constructiematerialen, opleiding installateurs, handleiding en installatiefiches, beschikbaarheid van reserveonderdelen, …

Het Europese Ecolabel kan het milieuvriendelijk imago van warmtepompen versterken. Daarnaast is het voor de producenten overzichtelijker wanneer ze met dezelfde criteria rekening kunnen houden.
Meer informatie over het Europese Ecolabel vindt u op de site van de Europese Commissie, evenals de criteria, zoals goedgekeurd door het Ecolabel Regulatory Committee.

Lees meer over warmtepompen

Bron: Vlaams Energieagentschap

 

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in