Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Europees Ecolabel voor warmtepompen

De Europese commissie heeft de definitieve criteria goedgekeurd voor de toekenning van een Europees Ecolabel voor warmtepompen. Het label is van toepassing op elektrische, gasgestookte en gasabsorptie warmtepompen.


De Europese Commissie heeft de definitieve criteria goedgekeurd voor de toekenning van een Europees Ecolabel voor warmtepompen. Het Ecolabel is van toepassing op elektrische, gasgestookte en gasabsorptie warmtepompen, met een maximale capaciteit van 100 kW. Warmtepompen die enkel gebruikt worden voor koeling of voor de productie van warm water zijn uitgesloten.

Voorwaarden
Om het Ecolabel te verkrijgen moet de warmtepomp voldoen aan een aantal voorwaarden op gebied van o.a. de energie-efficiëntie/COP (zowel voor verwarming als voor koeling), koelmiddel, geluid, constructiematerialen, opleiding installateurs, handleiding en installatiefiches, beschikbaarheid van reserveonderdelen, …

Het Europese Ecolabel kan het milieuvriendelijk imago van warmtepompen versterken. Daarnaast is het voor de producenten overzichtelijker wanneer ze met dezelfde criteria rekening kunnen houden.
Meer informatie over het Europese Ecolabel vindt u op de site van de Europese Commissie, evenals de criteria, zoals goedgekeurd door het Ecolabel Regulatory Committee.

Lees meer over warmtepompen

Bron: Vlaams Energieagentschap

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in