Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Energiezuinige cv-haard is Belgisch

CV-haarden zijn kachels of inbouwhaarden die aangesloten worden op de centrale verwarming. DDG uit Leuven is een van de weinige bedrijven ter wereld die deze cv-haarden ontwikkelt en bouwt. Dit bedrijf lanceert nu het nieuwe ECO-model: extra zuinig en dus nog milieuvriendelijker.
 

Het systeem dat ingenieur en zaakvoerder Daniël De Glas dertig jaar geleden ontwikkelde, is even eenvoudig als ingenieus. In een houtkachel wordt een spiraalsysteem aangebracht dat je vervolgens aansluit op de waterleiding van de centrale verwarming. Het belangrijkste voordeel is duidelijk: een gewone kachel of haard verwarmt één enkele ruimte, een cv-haard verwarmt een volledige woning. De gezelligheid krijgt u er gratis bij.
“We combineren inderdaad de gezelligheid van zichtbare vlammen met de efficiëntie van een cv-ketel,” aldus Daniël De Glas. “En uiteraard hebben we verschillende modellen, design en meer klassiek, grote en kleine. Onze lichtere toestellen zijn geschikt voor kleine, goed geïsoleerde woningen. De grotere kun je gebruiken in grotere huizen, boerderijen en kastelen. Je kunt er zelfs een zwembad mee opwarmen.”
 

Efficiënt, energiezuinig, veelzijdig
 

DDG-hydroconvertoren zijn zuinig in het verbruik, eenvoudig aan te sluiten op bestaande installaties (radiatoren, vloerverwarming, warmtepomp, zonnepanelen, ...) en milieuvriendelijk dankzij de hoge verbrandingstemperatuur. Verder zijn ze geruisloos en stofvrij, veilig en betrouwbaar, en heel veelzijdig. De cv-haarden verbranden immers alle vaste brandstoffen: hout, steenkool, cokes, futurex ... En ze doen dat heel efficiënt. Daniël De Glas: “Onze kachels hebben een rendement van 85 tot 90%. Uit tests blijkt bovendien dat de CO-uitstoot lager is dan 0,5%. Dat is ruim onder de strengste normen.”
 

De nieuwe ECO, nog milieuvriendelijker
 

De nieuwe ECO-hydroconvertor speelt in op de trend naar kleinere, compactere en goed geïsoleerde woningen. Met een vermogen van 15 tot 70 kW levert hij voldoende vermogen om een doorsnee, moderne woning comfortabel en efficiënt op te warmen. Hij produceert dus geen warmte te veel en is alleen daarom al energiezuinig. Bovendien haalt hij dankzij de hogere verbrandingstemperaturen en de optimale recuperatie met 4 lagen spiralen bovenaan, een rendement van 90% en meer en nog lagere emissiewaarden. “De ECO is speciaal ontwikkeld voor de verbranding van hout, een CO2-neutrale brandstof,” besluit Daniël De Glas. “Hij is grotendeels gemaakt van staal en inox, dat bijna 100% recycleerbaar is. En wat nog belangrijker is, de warmte wordt optimaal verdeeld tussen directe stralingswarmte (1/3) en de warmte bestemd voor de verwarmingsinstallatie (2/3). Met de ECO overtreffen we alle concurrenten op de markt.”
 


Meer info? www.ddg.be

 


 

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in