Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Een zeer krachtige en energiezuinige condensatiegaswandketel.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar verwarmingsketels die uiterst performant zijn op vlak van energiebesparing. Daarom heeft Vaillant besloten om vanaf 2011 haar ecoTEC-gamma - een reeds zeer succesvolle reeks - verder uit te breiden met een nog zuiniger en efficiënter type: de ecoTEC exclusiv condensatiegaswandketel.

Deze exclusieve ketel bundelt buitengewone eigenschappen waardoor hij zeer krachtig is, en toch erg weinig energie verbruikt:

 • De ecoTEC exclusiv is beschikbaar in verschillende vermogens: 14 kW, 22 kW, 26 kW en 35 kW. Het moduleert tussen 17% en 100% van het eigen vermogen. .Zo kan een ecoTEC exclusiv van 14 kW moduleren tussen 2,38 kW en 14 kW. Hierdoor is het o.a. uiterst geschikt voor laagenergiewoningen die enerzijds een laag vermogen nodig hebben voor de verwarming, maar anderzijds een hoger vermogen vragen voor de warmwaterproductie. Daarnaast gaan deze ketels in het voor- en najaar (wanneer er minder warmte gevraagd wordt) op een nog lager vermogen kunnen werken en dus minder verbruiken.
   
 • Ketels met een laag modulatiebereik zijn sowieso zuinig, maar dankzij een toerentalgeregelde hoogrendementspomp (rendementsklasse A) maken de ecoTEC exclusiv ketels bovendien een extra besparing mogelijk op vlak van elektriciteitsverbruik van de pomp. Deze pompen verbruiken namelijk 50% minder elektriciteit in vergelijking met gewone modulerende pompen.
   
 • De ecoTEC exclusiv is uitgerust met de ‘multi-sensoren technologie’ die Vaillant zelf ontwikkelde. Het is een combinatie van een CO-sensor, een luchtdruksensor, een debietmeter en een waterdruksensor. Deze elementen zorgen ervoor dat de kwaliteit van de verbranding en het debiet van het water in de centrale verwarmingsinstallatie permanent gemeten worden. De werking van de ketel wordt op basis van de metingen continu geoptimaliseerd, en eventueel aangepast aan de soms wisselende gaskwaliteit.
   
 • De ecoTEC exclusiv is een solo-ketel,(verwarming alleen). Deze kan zeer eenvoudig met een warmwaterboiler gecombineerd worden en dus instaan voor een hoog warmwatercomfort. De toestellen met een vermogen tot 26 kW zijn tevens voorzien van het Aqua-Power-Plus-systeem. Dit zorgt ervoor dat de ketel in geval van bijverwarming van het water in de boiler onmiddellijk 14% meer vermogen genereert, waardoor het gewenste warmwatercomfort meteen beschikbaar is.
  Men hoeft dus geen overgedimensioneerde condensatieketel aan te schaffen om toch van een hoog warmwatercomfort te kunnen genieten.

Wie streeft naar een maximale energiebesparing, kan de ecoTEC exclusiv combineren met een zonneboiler en zonnepanelen. Vaillant heeft een uitgebreid gamma oplossingen en systemen die op zonne-energie functioneren.

Meer info: Vaillant

 

Vaillant - Paleis 12 - Stand 201

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in