Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
X²O logo
Logo DRU
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Verwarming

De verwarming opstarten? Ontdek onze tips!

Tijdens de mooie zomerdagen heeft uw verwarming ongetwijfeld op rust gestaan. Maar nu de temperaturen ’s avonds omlaag gaan, heeft u ongetwijfeld behoefte aan wat vuur om het gezellig te maken in de zetel. De verwarming opstarten? Pas dan zeker onze tips toe om maximaal te genieten en energiezuinig te verwarmen.

Thermostaat instellen

De thermostaat die in zomerstand stond, mag nu weer geactiveerd worden.
Heb je een zonneboiler en programmeerde u de installatie om het warm water maximaal met behulp van zonne-energie te verwarmen? Dan geeft u nu best weer voorrang aan de verwarmingsketel.

Radiatoren ontluchten

Bij de start van het verwarmingsseizoen is het aan te raden om radiatoren te ontluchten. Radiatoren waar lucht in zit, vullen zich niet volledig met warmte en presteren dus minder. Het zijn doorgaans die radiatoren op de hoogste punten in de woning waar zich de meeste lucht verzamelt.

Schoorsteen vegen

In de periode dat de schoorsteen ongebruikt was kan zich vuil in het kanaal verzameld hebben. Ook de roetafzetting van het voorbije stookseizoen is nog aanwezig. Al die elementen houden een verhoogd risico op een schoorsteenbrand in. Om dat te vermijden laat u de schoorsteen best reinigen.
Auteur: TiM Vanhove - september 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in