Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

De beste oplossing om uw woning (bijna) energieneutraal te maken

Gratis energie uit de natuur halen, ze zelf opslaan en zelf verbruiken, het klinkt als muziek in de oren. Maar het kan echt, in de (bijna) energieneutrale woning, met een warmtepomp.
De warmtepomp haalt energie uit de omgeving. Met een kleine hoeveelheid elektriciteit zet ze deze om in warmte. Uitermate belangrijk voor een laag verbruik is het rendement (of de ‘COP’) van de warmtepomp, voornamelijk bij wintertemperaturen. Bij hoge temperaturen zijn de rendementen van warmtepompen vrij gelijklopend, maar bij lage temperaturen zijn er grote verschillen. Daar blinken de Stiebel Eltron warmtepompen uit, en zo garanderen ze u een laag elektriciteitsverbruik.

De bodem | water-warmtepompen hebben bij een bodemtemperatuur van 0 °C een COP tot 5,0*: Voor 1 kilowatt elektriciteit krijgt u 5 kilowatt warmte. U verbruikt dus 80% gratis energie uit de bodem en slechts 20% elektriciteit.

Ook de lucht | water-warmtepompen hebben uitzonderlijk hoge rendementen: bij een buitentemperatuur van 2 °C hebben ze een COP tot 4,0*: u verwarmt dus met 75% gratis energie uit de lucht.

* voor verwarming tot 35 °C, volgens EN 14511

Meer info: www.stiebel-eltron.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in