Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Daikin Emura: ultravlakke designwarmtepomp

Airconditioners en warmtepompen worden vaak louter met comfort geassocieerd, maar ook systemen voor verwarming en afkoeling ontsnappen niet aan onze voorliefde voor schoonheid en design. Daikin brengt daarom de Emura op de markt, een stijlvolle lucht-lucht warmtepomp die ook in de leefruimtes niet misstaat.


Ultravlak design

Met de Emura verzoent Daikin de hoogste comfort- en gebruiksvereisten met de zucht naar een mooi en clean design. Deze nieuwe airconditioning is een lucht-lucht warmtepomp binnenunit, die goede prestaties inzake koeling, verwarming, ventilatie en het regelen van de luchtvochtigheid combineert met een iconisch design. Haar ultradunne profiel en elegante afwerking in mat kristalwit of gezandstraald aluminium komen elk interieur ten goede.

En die looks doen zeker niets af van haar prestatievermogen: dit in Europa ontworpen toestel, geoptimaliseerd voor Europese klimaten, garandeert aangename temperaturen en een consistente luchtvochtigheid in om het even welk seizoen. Tegelijkertijd kent het apparaat een stille werking en treedt het binnen het interieur niet op de voorgrond, het domineert de ruimte geenszins.


Afstandsbediening

Met de Emura zette Daikin ook hoog in op comfort. Dankzij de gebruiksvriendelijke afstandsbediening kan de gebruiker vanuit zijn comfortabele zetel de temperatuur zoals gewenst aanpassen. Ook aan het ontwerp van de afstandsbediening werd alle nodige zorg en aandacht besteed. Het gladde witte design past 100% bij dat van de Emura airconditioning unit zelf.

Het grote scherm op de afstandsbediening biedt een overzicht van de werkingsmodus van de unit. Opties als ‘Comfort airflow’ en het gebruik van het intelligente oog en de timer van het systeem zorgen er respectievelijk voor dat de lucht niet naar de gasten toe wordt geblazen en dat het systeem op de meest energie-efficiënte wijze werkt.


Led-verklikker

Zonder de afstandbediening te moeten raadplegen, kan men zien in welke modus het apparaat staat door naar het led-lampje aan de onderkant van de unit te kijken. Dit kleurt rood wanneer het toestel aan het verwarmen is, blauw wanneer het zorgt voor de verkoeling van de ruimte, groen voor het regelen van de luchtvochtigheid en oranje wanneer het apparaat in timer-modus staat.


Intelligent oog

Dit intelligente oog is een ingebouwde sensor die aanvoelt of er al dan niet iemand in de kamer aanwezig is en het toestel automatisch naar energiebesparende modus omschakelt wanneer er geen mensen in de ruimte vertoeven. Samen met de programmeerbare timer zorgt deze feature ervoor dat Emura een A-label heeft gekregen voor energie-efficiëntie.


Invertertechnologie

In verwarmingsmodus maakt Daikin Emura gebruik van hernieuwbare energie, met name lucht. Hierdoor scoort het systeem beter op vlak van energie-efficiëntie dan een klassieke verwarming die warmte haalt uit de verbranding van fossiele brandstoffen. Daikin warmtepompen staan dan ook bekend voor hun lagere CO2-uitstoot en dragen bij tot een beter milieu.

De Invertertechnologie zorgt daarnaast ook voor een gevarieerde compressorsnelheid – de motor van de unit – zodat niet het maximale vermogen, maar enkel de energie die nodig is, wordt gebruikt om de kamer te verwarmen of af te koelen. Behalve meer stabiele temperaturen, laat dit systeem ook toe om tot 30% meer energie te besparen ten opzichte van systemen zonder inverter, en de opstarttijd van het toestel met een derde te verminderen.

 

Meer info: Daikin

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in