Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Daikin Altherma: zuinige vloerverwarming

Met het vloerverwarmingssysteem Daikin Altherma biedt Daikin een ingenieus en uniek alternatief voor verwarming en sanitair warm water op gas of stookolie voor residentiële toepassingen.

De kracht van dit nieuwe concept zit ‘m in het feit dat één enkel systeem volstaat voor verwarming, de productie van sanitair warm water én optioneel ook koeling. De capaciteit bedraagt 6 tot 9 kW, voorzien van een back-upsysteem is tot 17 kW mogelijk. Verder is Daikin Altherma uitgerust met een weersafhankelijke regeling die de watertemperatuur verhoudingsgewijs aanpast aan de buitentemperatuur – waardoor optimaal comfort én energiezuinig verbruik gegarandeerd zijn.

Basis van Daikin Altherma vormt de outdoor warmtepomp die warmte onttrekt aan de buitenlucht. Deze lucht-waterwarmtepomp wordt aangevuld met een binnentoestel, de hydrokit, die kan worden aangesloten op vloerverwarming, radiatoren op lage watertemperaturen en/of ventilo-convectoren. Voor de productie van sanitair warm water is er een keuze uit boilers van 150, 200 en 300 liter.
Daikin Altherma, gebaseerd op een warmtepomp met inverter-compressor, is energiezuinig. Getuige de hoge COP’s van meer dan 3,5. Het hoge rendement van het systeem resulteert in een duidelijk lagere energiefactuur voor de consument. Uit verschillende onderzoeken door Daikin uitgevoerd in 2 testsites in Europa (Frankrijk, Noorwegen) blijkt dat de energiefactuur in de praktijk daalt met 10% vergeleken met een klassiek verwarmingstoestel op gas en met 50% ten opzichte van een ketel op stookolie.
Andere troef is de bedrijfszekerheid. Daikin Altherma werkt feilloos tot een buitentemperatuur van -15°C. Als optie kan voor een back-up heater gekozen worden voor toepassingen bij zeer lage buitentemperaturen. Voor de boiler is standaard een booster heater voorzien om temperaturen boven +65°C te garanderen.
Verder staat Daikin Altherma voor een eenvoudige installatie van de outdoor warmtepomp en de indoor hydrokit. Tot slot garandeert het nieuwe Daikin-concept een concurrentiële prijs en is het een investering die de consument jarenlang op zijn energiefactuur zal doen besparen.

Meer info: Daikin.be
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in