Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Cerga-opleiding: Renovatie van schoorstenen

Van 15 augustus tot 30 november 2012 vindt de jaarlijkse bijscholing in het kader van het Cerga-kwaliteitslabel voor de professionele gasinstallateurs plaats. Het onderwerp van deze 8 uur durende opleiding is de renovatie van rookgasafvoerkanalen bij het vervangen van oude toestellen door gascondensatietoestellen.


De Europese richtlijn 2005/32/EC “Eco-design for energy-using products” legt de komende jaren steeds hogere rendementseisen op aan verwarmingssystemen, waardoor een condensatietoestel het strikte minimum wordt.


Verwarmingsketel vervangen

Ons land telt echter circa 500.000 woningen en appartementen, waar het momenteel niet zonder meer mogelijk is om de oude atmosferische verwarmingsketel te vervangen door een modern gascondensatietoestel. Een condensatietoestel stelt immers specifieke eisen aan de rookgasafvoer en de wijze van ventileren van het gebouw. Bestaande schoorstenen beantwoorden vaak niet aan de eisen betreffende de weerstand tegen condensaat, de dichtheid om de rookgassen onder overdruk af te kunnen voeren en de aangepaste diameters.

Daarom heeft Cerga in samenspraak met de fabrikanten van gastoestellen en van schoorstenen een dossier uitgewerkt waarin technische oplossingen voor deze schoorsteenproblematiek worden aangereikt.

Deze technische oplossingen worden uitvoerig behandeld in de voor Cerga-installateurs verplichte bijscholing. Deze opleiding is uiteraard ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden en kan gevolgd worden vanaf 15 augustus 2012 bij één van de door Cerga erkende opleidingscentra.


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in