Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Buffervat

Een buffervat is net als een boiler een opslagvat voor warm water. Het grote verschil is echter dat op een buffervat verschillende energiebronnen aangesloten kunnen worden om het water op temperatuur te brengen of te houden. Zo kan je als gebruiker op ieder moment voor de goedkoopste brandstof kiezen.
In het vat wordt warmte in verschillende temperatuurlagen opgeslagen. Hoe hoger in het vat, des te hoger de temperatuur van het water. De temperatuur kan in de hoogste laag oplopen tot 95° Celsius. De warmte wordt in functie van de toepassing uit de juiste laag gehaald.

Op een buffervat kunnen alle mogelijke toestellen worden aangesloten: zonnepanelen, warmtepomp, gasketel, stookolieketel, pelletketel, houtgestookte verwarming,… In dit laatste geval is het gebruik van een buffervat zelfs nodig om een goede werking van de verwarmingsinstallatie te krijgen.

Prijs buffervat

De inhoud van een buffervat ligt gevoelig hoger dan die van een traditionele boiler omdat het hier ook echt de bedoeling is warmte te stockeren. Denk daarbij aan volumes van 300 tot 2000 liter en zelfs meer.

Onderhoud buffervat

  • Een buffervat heeft geen specifiek onderhoud nodig

Premies buffervat

  • Geen premies beschikbaar

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in