Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

All round airco van De’Longhi

Woningen worden steeds vaker uitgerust met airconditioning. Begrijpelijk, want door een hoge relatieve vochtigheid ervaren we zomerse hitte snel als onaangenaam en drukkend. Wanneer de buitentemperatuur (te) hoog oploopt, verzekert een aircotoestel een aangenaam fris binnenklimaat in woon- en werkruimtes.


Het Italiaanse bedrijf De’Longhi is een specialist op het vlak van airconditioning. Naast het beschikbare ruime gamma mobiele airconditioning introduceert De’Longhi dit voorjaar een absolute vernieuwing: PLANOS.

PLANOS is een reeks van 3 aircotoestellen met een vaste binnen- en  buitenunit. De apparaten verschillen grondig van al bestaande soortgenoten, niet in het minst qua installatiegemak.

Tot nu toe vereisten alle bestaande vaste aircosystemen de tussenkomst van een installateur om de binnen- en buitenunit met elkaar te verbinden, de leidingen met koelmiddel te vullen en te ontluchten.

De’Longhi ontwikkelde een heel nieuw concept waardoor PLANOS eenvoudig zelf te installeren is. Dankzij de ULTRA QUICK CONNECTIONS, dit zijn voorgevulde en gebruiksklare leidingen die met een speciale verbinding in een oogwenk aan elkaar kunnen vastgekoppeld worden, is de tussenkomst van een installateur niet langer nodig.

Met behulp van een dvd met een uitgebreide montagehandleiding klaart u de klus gemakkelijk zelf. Verkiest u toch de tussenkomst van een vakman, dan neemt u contact op met De’Longhi om een afspraak vast te leggen. 

Naast een eenvoudige plaatsing valt PLANOS op door zijn veelzijdigheid. De toestellen zijn echte all-rounders die hun nut het jaar rond bewijzen dankzij de combinatie van 4 functies: koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren.

Tijdens de zomerse hitte houdt u met dit toestel het hoofd koel, in de koude en vochtige herfst- en wintermaanden zorgt PLANOS voor een aangenaam warm en/of droog woonklimaat, en tijdens het ventileren wordt de binnenlucht gezuiverd.

PLANOS bestaat uit een binnen- en een buitenunit.  De binnenunit is een gestroomlijnd wit paneel met een opbouwdikte van nauwelijks 15 cm dat zich fraai laat integreren in elke woninginrichting.

De  ultrastille werking van de binnenunit maakt PLANOS geschikt voor plaatsing in elke ruimte, ook in de slaapkamer.

De buitenunit krijgt een plaats op een balkon, een terras of tegen de gevel.

 

PLANOS is verkrijgbaar in 3 versies, die van elkaar verschillen inzake koel-,  verwarmings-, ontvochtigings- en luchtcirculatiecapaciteit.

De basisversie beschikt over een koelcapaciteit van 7.220 Btu, een verwarmingsvermogen van 2.240 W, een ontvochtiging van 24 l per dag en een maximale luchtcirculatie van 450 m³/u.

Het koelvermogen van het tweede toestel bedraagt 9.000 Btu, de verwarmingscapaciteit 2.780 W, de ontvochtiging 28,8 l per dag en de luchtcirculatie 480 m³/u.

De aanbevolen verkoopprijs van het gamma PLANOS schommelt tussen 899,99 euro en 1.299,99 euro, inclusief btw.

Meer info: Delonghi.com

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in