Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

7 redenen waarom je best de verwarmingsketel onderhoudt

De verwarmingsketel zorgt voor aangename warmte en warm water in de woning. Comfort waar we niet eenvoudig zonder kunnen. Om dat comfort te kunnen blijven garanderen, is een regelmatig onderhoud van de ketel nodig.

Voordeel 1: Energiebesparing

Bij langdurig gebruik kan er zich in een verwarmingsketel afzetting vormen waardoor het rendement van een verwarmingsketel kan dalen. Regelmatig onderhoud van de ketel zorgt ervoor dat men deze afzetting detecteert en onmiddellijk verwijdert. Op die manier vermijdt men energieverlies en blijft het optimale rendement verzekerd.

Voordeel 2: Minder uitstoot, minder risico

Bij slecht onderhouden of vervuilde toestellen kan koolmonoxide (CO) ontstaan door onvolledige verbranding van brandstoffen. Het is daarom belangrijk de brander goed schoon te houden. Een preventieve analyse bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt kan veel verhelpen.
Bij een goed onderhouden ketel blijft ook uitstoot van andere schadelijke verbrandingsgassen zoals CO2 en NOX (stikstofoxiden) tot een minimum beperkt. Een regelmatig onderhoud is met andere woorden een milieuvriendelijke maatregel.

Voordeel 3: Langere levensduur

Het spreekt voor zich dat een verwarmingsketel die regelmatig en op een professionele manier onderhouden wordt, een lange levensduurte heeft. Op langere termijn vertegenwoordigt dit een serieuze kostenbesparing.

Voordeel 4: Minder storingsuitval

Bij jaarlijks onderhoud worden alle onderdelen die een eventuele storing kunnen veroorzaken aan een grondig onderzoek onderworpen. De kans op uitvallen van de ketel wordt zo tot een minimum beperkt, waardoor men zich (zeker in de winter) een aantal onaangename verrassingen kan besparen.

Voordeel 5: Wettelijk geregeld

De (Vlaamse) wetgeving bepaalt dat er (sinds 1 januari 2009) voor elke verwarmingsketel  een onderhoudscertificaat van een erkend installateur moet worden voorgelegd. De installateurs zelf moeten zich via verschillende examens certificeren om in aanmerking te komen als erkend onderhoudstechnicus voor het afleveren van dit onderhoudscertificaat.
  • Centrale stooktoestellen op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool, ...) moeten jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.
  • Centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten tweejaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.

Voordeel 6: Goed voor de portemonnee

Een regelmatig onderhoud levert zowel op korte als op lange termijn een aanzienlijke geldbesparing op. Allereerst omdat energiebesparing gelijk staat met geldbesparing.
De langere levensduur en het verminderde risico op storingsuitvallen zijn eveneens financieel voordelig. Reken daarbovenop nog het fiscale voordeel voor een jaarlijks onderhouden ketel en de rekening is snel gemaakt. Een goed onderhouden verwarmingsketel levert geld op.

Voordeel 7: gemoedsrust


Meer info:
www.vaillant.be

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in