De woonkamer
Nieuwe kamers

Zo zorg jij voor een ontspannen thuiswerkplek

Thuiswerken is het nieuwe normaal, maar niet voor iedereen even comfortabel. Irritaties verschillen van werken aan een te klein bureau tot het continu aanhoren van je klussende buurman. Als je vaak thuis aan het werk bent, mag je het jezelf dus best wat aangenamer maken. Een warme kop thee en rustige muziek helpen hier uiteraard bij, maar er zijn ook artikelen voor thuis die jou écht fijner laten werken. Door het opvolgen van onderstaande tips kun jij weer ontspannen én geconcentreerd aan het werk!

Maak gebruik van de juiste kantoormeubelen

Even een dagje werken aan de keukentafel? Grote kans dat je er de volgende dag spijt van hebt. Het niet gebruiken van de juiste kantoormeubelen vergroot namelijk de kans op rug-, schouder- en nekklachten. Het beste wat je kunt doen, is het aanschaffen van kantoormeubelen die voldoen aan een aantal ergonomische standaarden. Ook is het fijn als je deze meubels en accessoires kunt afstellen op je eigen wensen.

Zorg voor een rustige omgeving

Is jouw werkdag al hectisch genoeg? Dan is het fijn om de ruimte waarin je werkt zo rustig mogelijk in te richten. Deel de ruimte eens op in een plek waar je kunt werken en een deel waar je tot rust kunt komen. Plaats bijvoorbeeld een loungestoel of een poef in het gedeelte waar je ontspant. Heb je al snel last van achtergrondgeluiden? Dan kun je er voor kiezen om een scheidingswand te plaatsen. Met een scheidingswand is de kans op afleiding kleiner én kun je je makkelijker op je beeldscherm concentreren.

Draag een computerbril

Deze tip klinkt misschien een beetje vreemd, maar het helpt je wel om prettiger aan het werk te gaan. Een computerbril stelt namelijk het zichtveld scherp dat jij helder moet hebben om goed te kunnen werken. Dit is de afstand tussen jou en je computer én alles daartussenin. Een computerbril is verkrijgbaar bij verschillende opticiens. Wil je liever lenzen kopen en dragen? Dan kun je kiezen voor een bril met blauwlichtfilter. Deze brillenglazen hebben geen sterkte, maar verminderen wel de intensiteit van het blauwe licht dat door je ogen verwerkt moet worden.

Maak de ruimte groener

Planten hebben een positief effect op ruimtes waarin gewerkt wordt. Zo zorgen planten voor een verbetering van de luchtkwaliteit én schijnen ze stress te verminderen. Daarnaast zijn planten natuurlijk een leuke toevoeging aan je huis. Kies voor planten die niet te veel zorg nodig hebben, zo hoef je je daar in ieder geval niet druk om te maken!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in