De badkamer
Nieuwe kamers
Reportage

Hoe kies ik een douche die bij me past?

Tijd om je badkamer aan te pakken? In je droombadkamer staat zeker en vast een prachtige douche waar je s ’ochtends zalig in kan wakker worden. Het goede nieuws: bij een badkamerrenovatie doe je helemaal je eigen ding. 
Heb je al een visie of weet je nog niet helemaal ‘hoe en wat’? Met deze handige tips en tricks weet je meteen waar beginnen. 

Kiezen is winnen!

Al het over douches gaat, zijn er heel wat opties. Alles draait natuurlijk rond je persoonlijke voorkeur en budget. Hou deze twee elementen in het achterhoofd en je vindt sowieso een douche die bij jou past.Wij zetten alle opties alvast even op een rijtje.

Bij een douche met nisopstelling plaats je een douchedeur tussen twee muren. Zo ontstaat een afgesloten ruimte of ‘nis’.De perfecte oplossing om vervelende kantjes en hoekjes weg te werken in je badkamer.

Een douchecabine is compact en past in zo goed als elke badkamer. Dé all-in-one oplossing. Met zowel de douchebak als de vier wandpanelen inbegrepen, kan je een douchecabine overal in je badkamer plaatsen.
Tip: Douchecabines kunnen op de bestaand vloer geplaatst worden. Ideaal als je nog op zoek bent naar een douche voor in je garage, tuinhuis of poolhouse.

Met een douchehoek ga je aan de slag met twee glaspanelen. Kies een schuifdeur of draaideur, zo kan de warmte niet ontsnappen. Een elegante manier om je douchegedeelte af te sluiten.

Een goede optie voor de kleine badkamer: een douche met hoekinstap. Dankzij de handige opstelling (kies uit vierkant, rechthoek, vijfhoek of kwartrond) bespaar je heel wat ruimte en moet je niet inboeten aan comfort. 

Je partner neemt liefst een douche maar jij gaat graag in bad? Een bad-douche combinatie geeft je het beste van 2 werelden! Met een badscherm transformeer je jouw bad tot een douche. Of je kiest voor een vast scherm of eerder een beweegbaar badscherm, die keuze ligt geheel bij jou.

Last but not least… De geliefde inloopdouche. Of je nu werkt met een douchetub of met een douchegoot (in combinatie met tegels), zijn stijlvolle en luxueuze uitstraling maken van de inloopdouche een begeerde optie. 

Wil je de warmte niet laten ontsnappen? Een inloopdouche kan je gemakkelijk combineren met een vast of beweegbaar zijpaneel of een volwaardige douchedeur. 


Hou het droog

Met een douchebak hou jij je badkamervloertje droog, zodat je badkamer geen zwembad wordt!Dankzij de vele verschillende afmetingen heb je de kans om je douche op samen te stellen. Kies je de juiste afmeting, dan heb je nooit meer last van water op je badkamervloer. Ideaal! 

Douchebakken zijn beschikbaar in verschillende formaten en materialen (acryl, composiet, solid surface, blauwsteen, graniet en keramiek). Stem je douchebak af met de rest van je badkamer en je creëert een prachtig plaatje. Zo kan je kiezen voor een granieten douchebak gecombineerd met een granieten wastafel.


De kers op de taart

Douchewandpanelen zijn de meest praktische en esthetische manier om je douchemuren te beschermen. Dankzij het gebrek aan voegen zijn wandpanelen gemakkelijk in onderhoud. Bacteriën en vuil maken geen schijn van kans. Je hoeft ook niet opnieuw te betegelen. 

Tip: met wandpanelen uit hetzelfde materiaal als de douchebak creëer je een rustgevende, naadarme afwerking. Douchebak en wandpanelen lopen in elkaar over en die grote, egale oppervlakte zorgt ervoor dat je badkamer er ruimer uitziet.


Let it rain

Of je nu kiest voor opbouw of- inbouwkraanwerk, met een regendoucheset waan je je direct in een wellness! De regendouchekop overspoelt je met water van kop tot teen. De handdouche is fijn om jezelf vlug af te spoelen. Kies de douchekraan die bij je past, tover je badkamer om en laat het genieten beginnen!

Tip: Heb je zwarte profielen in je douche? Gebruik zwart douchekraanwerk en maak je douche compleet!


Wist je dat X²O ook zelf een gamma aan zwarte kranen heeft? Ontdek het hier!

Heb je je weg gevonden in de wereld van douches? Laat je verder inspireren en neem een kijkje in de Luca Varess & Balmani douchecataloog van X²O. Wie weet vind jij wel de douche van je dromen.

Wil je meer weten hoe je jouw droombadkamer perfect binnen budget inricht? Maak een afspraak in één van de X²O showrooms.

Veel succes!


Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in