De woonkamer

Zo creëer je ruimte in de woonkamer

Ruimte creëren in je woonkamer kan een uitdaging zijn, vooral als je een kleine of rommelige ruimte hebt. Er zijn gelukkig alsnog veel manieren om je woonkamer ruimer en uitnodigender te maken. In dit artikel noemen we daarom een paar tips en trucs om je te helpen ruimte in je woonkamer te creëren.

Gebruik lichte kleuren

Kies bij het kiezen van kleuren voor je woonkamer voor lichte en neutrale tinten. Lichte kleuren weerkaatsen meer licht, waardoor je kamer lichter en ruimer lijkt. Lichte kleuren creëren ook een gevoel van rust en kalmte, wat ervoor zorgt dat je woonkamer meer ontspannen aanvoelt. Wil je een organische salontafel kopen voor in je woonkamer? Kies dan dus voor een model in een lichte kleur. 

Verwijder de rommel

De volgende stap bij het creëren van ruimte in je woonkamer is het opruimen van rommel. Door rommel kunnen zelfs de grootste kamers krap en overweldigend aanvoelen. Begin met het verwijderen van items die je niet meer nodig hebt of gebruikt. Dit geldt ook voor oude tijdschriften, boeken en andere items die waardevolle ruimte innemen. Overweeg om spullen die nog in goede staat verkeren te doneren of te verkopen.

Hang spiegels op

Spiegels zijn een uitstekende manier om de illusie van ruimte in je woonkamer te creëren. Ze weerkaatsen licht en creëren diepte, waardoor je kamer groter lijkt dan hij is. Hang een grote spiegel aan de muur of plaats strategisch een paar kleinere spiegels in de kamer om meer ruimte te creëren. 

Kies de juiste meubels

Het kiezen van de juiste meubels is de sleutel tot het creëren van ruimte in je woonkamer. Overweeg meubels te kiezen die multifunctioneel en compact zijn, zoals een organische salontafel met opbergruimte of een slaapbank. Vermijd grote meubels die te veel ruimte innemen.

Laat natuurlijk licht binnen

Natuurlijk licht is essentieel voor het creëren van een ruime en uitnodigende woonkamer. Open je jaloezieën of gordijnen om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Als je ramen klein of beperkt zijn, overweeg dan om een ​​paar extra lichtbronnen toe te voegen, zoals staande lampen of tafellampen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in