Aanbevolen partners

samsung logo
De woonkamer

Stijlvol zitplezier

Begin november waren de Heizelpaleizen het decor voor de Meubelbeurs. Op dit vakevenement stelden producenten en ontwerpers uit heel Europa hun nieuwigheden voor. Habitos selecteerde enkele opvallende producten die je binnenkort in de handel mag verwachten.

COM-odos-sit by Bert Pauwels
Deze stoel is een volledig compromisloos ontwerp van de nieuwe designer Bert Pauwels. Hij opereert onder het eigen label COM-odos, wat niet meer betekend dan “de weg naar comfort”.
Het concept van de collectie “COM-odos”, bestaande uit een 5-tal items - waaronder deze stoel - is een out-of-the-box denken over comfort, esthetiek, materialen, constructie en duurzaamheid.
Het uitgangspunt voor de ontwerper is een ultiem duurzaam plaatmateriaal: HPL (High-Pressure-Laminate). Hij start van het ruwe materiaal: uitgeharde platen met zwarte kern en gekleurde toplaag. Hijzelf is een minimalist. De opdracht luidt dan ook: “hoe ontwerp ik een meubel, vervaardigd uit slechts dit unieke materiaal”. Hiervoor diende hij het uiterste uit dit materiaal te halen. Zijn creaties zijn ontdaan van alle overbodigheid maar met aandacht voor pure schoonheid, comfort en duurzaamheid. Wat de toeschouwer ziet is meer dan een mooi design, het is meteen ook de constructie: puurheid ten top gedreven.

O-Seating by LN Boul
De "O seating” is ontworpen met een sokkel en een zitschelp die los van elkaar zijn. De zitschelp kan in de sokkel geplaatst worden zoals de gebruiker wenst te gaan zitten. Dus, in tegenstelling tot de klassieke zitschelpen, moet de gebruiker de zitschelp zelf zetten in de gewenste zitstand. Uitgevoerd in glasvezel, laat de « o seating » een volledige bewegingsvrijheid toe en elke gebruiker kan die zitpositie kiezen die hem het meest comfortabel lijkt. Met de «o seating wordt design opnieuw toegepaste kunst. Beschikbaar in zwart, wit en aluminium.
De O seating wordt verdeeld door Vange. Het merk is bekend van de Mood (Alain Berteau) en de K-bench (Charles Kaisin). 

Sky by Kebe
Kebe, een Deense fabrikant van relaxfauteuils en sinds kort, clubfauteuils.
Kebe onderscheidt zich door een vrij uitzonderlijke kwaliteit in dit segment van relaxfauteuils door de ingeschuimde vering, in een monobloc koudschuim.
Naast de superieure kwaliteit, levert dit procédé ook milieuvoordelen op: het schuimafval ligt gigantisch lager dan bij op maat gesneden, beplakte schuimen.
Wij lieten ons oog vallen op de Sky, een opmerkelijk relaxfauteuil. Net als alle Kebe-modellen is de Nubes getekend en ontworpen door professionele designers.Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in