Binnenafwerking

Je woning besturen? Dat kan met een iPhone en een Homekit!

Ook in 2021 zijn we meer thuis dan ooit, dat zijn we al een beetje gewend na 2020. Dit komt natuurlijk door het coronavirus. Hierdoor is de kans groot dat je ondertussen al veel aan je huis hebt laten doen. Mogelijk ben je zelf ook aan de slag gegaan om je woning te verbeteren. Toch is er altijd nog ruimte voor verbetering. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om je huis een beetje slimmer te maken, wat je wooncomfort zeker zal verhogen. Dit is al mogelijk als je zelf een iPhone hebt. De Homekit App en de Homekit producten van Apple zijn dan namelijk zeker een goede keuze.

Wat kun je precies met een Homekit?

Apple bracht de Homekit voor het eerst op de markt in 2014. Inmiddels is het mogelijk om zo’n 450 apparaten te bedienen en in te stellen door middel van Apple Homekit. Hierbij kun je denken aan bewakingscamera’s en thermostaten, maar ook apparatuur voor buiten kan aangesloten worden op de Homekit. Voorbeelden hiervan zijn grasmaaiers en sproeiers. Apple kun je daarentegen niet echt vergelijken met bijvoorbeeld Google Nest, wat een ander slim huis systeem is. Hier kun je namelijk circa tienduizend apparaten op aansluiten. De Apple Homekit is juist iets exclusiever, terwijl het ook nog eens erg hoge eisen heeft waaraan voldaan moet worden. Dit is voor jou eigenlijk alleen maar goed. Het zal er namelijk voor zorgen dat je gegevens veilig zijn, aangezien hier zorgvuldig mee omgegaan wordt.

Hoe kun je een Homekit bedienen?

De Apple Homekit kun je op diverse manieren bedienen. Zo is de bediening mogelijk via een Apple TV, maar je kunt hiervoor ook een iPad gebruiken. Wel moet hier minimaal iOS 10 op staan. Een iPhone die dit besturingsprogramma gebruikt kan ook ingezet worden, de iPhone 8 is hier een voorbeeld van. Hiermee kun je de Homekit dus ook bedienen. Tegenwoordig zijn de zogeheten refurbished producten echt aan een opmars bezig. Het is dan ook goed om te weten dat je de Homekit prima kunt bedienen op een refurbished iPhone of iPad. Dit heeft namelijk helemaal geen invloed op de functionaliteit van het apparaat.

Wat is slim om te doen met een Homekit?

Het is naar alle waarschijnlijkheid het handigst om direct scènes in te stellen nadat je een Homekit van Apple hebt gekocht. Hiermee kun je diverse apparaten op hetzelfde moment bedienen. Als je bijvoorbeeld wil dat je alle lampen in de woonkamer aan kunt zetten als het donker wordt, dan kun je een scène creëren voor al deze lampen. Vervolgens is het mogelijk om met een eenvoudige druk op de knop alles aan te zetten. Naast de scènes is het ook mogelijk om specifieke delen te automatiseren. Zo kun je bepaalde voorwaarden instellen waar je apparaten op reageren. Als je bijvoorbeeld je huis verlaat dan kun je met behulp van het automatiseren ervoor zorgen dat de Homekit alle lampen zelf uit zet. Ook kan het zelfs je verwarming uitzetten als jij niet meer thuis bent. Het verlaten van je woning heeft daarentegen wel een nadeel. Het is namelijk alleen mogelijk om de apparaten te bedienen die in verbinding staan met je eigen wifi-netwerk. Als je niet thuis bent dan zul je hier dus zelf geen toegang toe hebben, dus dan kun je geen gebruik maken van de Apple Homekit

Wat zijn de voordelen van een Homekit?

Veel mensen zien een slim huis nog altijd als een overbodige luxe. Op zich is dat logisch, maar toch heeft het wel degelijk veel voordelen. Zo zal het natuurlijk je comfort verhogen. Het automatiseren van je lampen zal er immers voor zorgen dat jij minder hoeft te doen in huis, ook al zijn dit maar kleine handelingen. Daarnaast helpt dit ook om energiezuinig bezig te zijn. Je kunt namelijk alles bijhouden met slimme stekkers, wat ervoor zorgt dat je precies weet hoeveel stroom een specifiek apparaat verbruikt. Ook kun je dan het verbruik van de stand-by modus checken, wat vaak verbazingwekkend hoog is. Bovendien is het mogelijk om je woning veiliger te maken, bijvoorbeeld met behulp van een slimme deurbel. Hierin zit een camera verwerkt waardoor je precies kunt zien wie er voor de deur staat voordat je de deur open doet.

Is een refurbished iPhone een probleem?

Nee, zeker niet! De refurbished Apple producten werden net al even genoemd, aangezien ze echt steeds populairder worden, maar het is zeker mogelijk om een refurbished iPhone te gebruiken in combinatie met een Homekit. Dit kan bovendien gedaan worden met een refurbished iPad. De kans is bovendien groot dat in de toekomst ook andere apparaten in een refurbished staat aangeboden zullen worden. Dit kun je dan weer toevoegen aan de Homekit. Sterker nog, er zal een tijd komen waarin je een smart home helemaal kunt inrichten met alleen maar refurbished producten. Refurbished.be kan je hiervoor gebruiken. Hierop staan meerdere aanbieders van refurbished producten en zo kun je in een oogopslag vergelijken en je voordeel berekenen. Naast het helpen met vergelijken biedt refurbished.be ook nog eens 3 jaar garantie op alle aankopen. Dit maakt het wel duidelijk dat ze geloven in de kracht van de refurbished markt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in