Raamaankleding

Beter wonen met slimme raamdecoratie

In je huis wil je natuurlijk zoveel mogelijk gemak en comfort. Slimme raamdecoratie is hiervoor een aanrader. Geen getrek of gesjor aan touwen of stangen. Je hoeft er zelfs niet voor op te staan. Met elektrische raamdecoratie bedien je je gordijnen namelijk vanuit je luie stoel. Zo wordt het leven thuis nog makkelijker, veiliger en beter!

Slimme raamdecoratie is hartstikke handig! Nooit meer langs alle ramen lopen om de gordijnen te sluiten. Nooit meer ergeren aan hoge ramen, waarbij de gordijnen maar moeilijk te sluiten zijn. Geen gemopper meer als je rolgordijn tijdens het openen of sluiten scheef gaat hangen, of als de gordijnen niet zo gemakkelijk langs de rails glijden.

Veel verschillende soorten

Elektrisch bedienbare raamdecoratie is mogelijk bij veel verschillende gordijnsoorten, zoals jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen en plissés. Ook is er keuze uit allerlei verschillende soorten materialen en kun je bijvoorbeeld je slimme rolgordijnen op maat laten maken. De smart blinds kunnen gemakkelijk via een afstandsbediening of schakelaar aan de muur worden bediend. Maar je kunt ze ook koppelen aan een smartphone, of een tablet. Zo kun je gemakkelijk allerlei vaste programma’s instellen. Heel handig als je op vakantie gaat. Dan lijkt het net alsof er nog iemand thuis is.

Koppelen met Smart Home-apparaat

Of koppel je smartblinds slimme raamdecoratie aan een Smart Home- apparaat. Dan hoef je niet eens meer op een knop te drukken, maar is je stem voldoende. Met een simpel: ‘Google, sluit de rolgordijnen’ zit je in een paar seconden niet meer in de zon.

Leuke toepassingen

Als je een app of een Smart-Home apparaat gebruikt, dan zijn nog veel meer leuke toepassingen mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld de jaloezieën laten openen als de wekker gaat. De meest geavanceerde automatische gordijnen hebben namelijk een lichtsensor. Zo wordt het ook mogelijk om extra op je energiekosten te besparen. Bijvoorbeeld door in te stellen dat de gordijnen automatisch op tijd worden gesloten, of juist open gaan. Zo zorg je voor de meest ideale isolatie in huis.

Vergroten van de veiligheid

Wist je dat je met smart raamdecoratie ook de veiligheid in je huis kunt vergroten? Deze moderne oplossing is ideaal voor gezinnen met kinderen. Lange koorden of stangen aan de zijkanten van de gordijnen zijn niet meer nodig. Daardoor kunnen kinderen hierin niet verstrikt raken of over struikelen. Ook kunnen slimme gordijnen voor meer veiligheid zorgen als er onverhoopt brand ontstaat. Als je een slimme rookmelder aan je Smart Home-apparaat koppelt, dan kun je instellen dat bij brand het licht aangaat en de gordijnen worden geopend. Daardoor is het niet alleen gemakkelijker om de weg naar buiten te vinden, maar kunnen voorbijgangers de brand ook sneller constateren.

Lange levensduur

Doordat je voor het openen en sluiten niet meer aan de gordijnen hoeft te komen, wordt de kans op vlekken of beschadigingen een stuk kleiner. En doordat je niet meer hoeft te trekken of te sjorren aan een koord, touw, of stang gaan de slimme gordijnen een stuk langer mee dan de traditionele raamdecoratie.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in