Aanbevolen partners

van eyk logo
Velux logo
Raamaankleding

Raambekleding verlaagt je energiefactuur

Ramen zijn energievreters. Zeker nu het almaar kouder wordt, gaat de energiefactuur weer fors omhoog. Met één van de vijf raambekledingen van Luxaflex® kies je voor een energie-efficiënte oplossing.

Je kan op drie manieren besparen op de energie die nodig is om je huis te verwarmen, te verkoelen en te verlichten: met een betere isolatie, door de zonnewarmte te beheersen en door het daglicht optimaal te gebruiken. Vijf unieke groene producten op een rij:

Isolerende luchtlaag

Duette® Architella® Shades zijn dè energie-efficiëntste raamdecoraties op de markt. De innovatieve honingraatstructuur zorgt het hele jaar voor een perfecte regeling van licht en warmte. De horizontale luchtkussentjes – een isolerende luchtlaag – vormen een lichtgewicht maar efficiënte barrière tegen hitte of kou. In de winter houden ze de warmte vast, in de zomer vormen ze een buffer voor tropische temperaturen én beschermen ze tegen schadelijke uv-stralen. Zo kan het isolatievermogen meer dan verdriedubbelen – wat in de winter tot 30% besparing op je energiefactuur kan betekenen. De Architella vermindert ook warmtebelasting door inkomend zonlicht. Een venster met dubbele beglazing en zonder raamdecoratie laat 76% van de zonnewarmte binnen. Als je een verduisterende Duette® Architella gebruikt, zal de warmtebelasting dalen tot maar liefst 15%. Zo kun je in de zomermaanden ook fors besparen op airconditioning.

Reflecterende coating

Energie besparen doe je ook door de zonnewarmte te beheersen. Eén van de meest effectieve manieren om zonnewarmte tegen te houden, is de ongewenste straling naar buiten te reflecteren. Daarvoor ontwikkelde Luxaflex Topar: een duurzame, reflecterende coating die ook vochtbestendig en vuilwerend is. In de winter laat Topar® de thermale energie van de zon door, in de zomer wordt de zonnewarmte tegengehouden. Luxaflex raadt een Topar®-coating aan om de reflecterende eigenschappen van Plissé Shades, rolgordijnen of gordijnjaloezieën te verbeteren.

Het beste van daglicht

Daglicht optimaal gebruiken, houdt je energiefactuur lager. Luxaflex® Variozone® is een functionele horizontale jaloezie waarmee je verschillende zones van de jaloezie op verschillende manieren kan aanpassen. Terwijl je sommige zones helemaal kan sluiten, om bijvoorbeeld reflectie op een computerscherm te voorkomen, kan je andere zones gedeeltelijk of helemaal openen om licht in de kamer binnen te laten.

Biologisch afbreekbaar

Zonder meer een innovatie is GreenScreen®, een rolgordijn waarvan het doek volledig biologisch afbreekbaar is aan het einde van de gebruikscyclus. Bij de productie van deze groene stof, gemaakt uit melkzuur, wordt ook minder CO2 uitgestoten, onder andere door het gebruik van windenergie. De GreenScreen®-stoffen zijn een pvc-vrij kwaliteitsalternatief voor de traditionele materialen van raambekleding.

Optimale zonwering

Luxaflex® Horizontale Jaloezieën zijn beschikbaar in een ongekende reeks eigentijdse kleuren en afwerkingen, waaronder Thermostop-kleuren die speciaal ontwikkeld zijn voor optimale zonwering. De basiskleuren worden regelmatig aangepast om gelijke pas te houden met de nieuwste trends. Een blikvanger is de goudkleurige coating aan de achterkant van de lamellen die de zon letterlijk en figuurlijk mooi reflecteert.
 
Luxaflex® ontwikkelde een handige ‘energiebespaarder’, waarmee je in enkele klikken je energiebesparing kan berekenen.

Meer info: www.luxaflex.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in