Raamaankleding

Alle voordelen van rolgordijnen op een rijtje

Een rolgordijn is zowat de populairste en bekendste vorm van raamdecoratie. En dat hoeft niet te verbazen: deze gordijnen hebben tal van voordelen. Wij lijsten ze hier allemaal voor je op!

1. Isolerend effect

In de zomermaanden is het soms fijn om de zon en de warmte buiten te houden. Je wil je woning immers koel en fris houden. Net dan kunnen rolgordijnen zeer praktisch zijn. Ze hebben namelijk een isolerend effect. Tijdens de wintermaanden kan je ze dan weer helemaal openzetten om de zon en de warmte binnen te laten. Schijnt de zon niet, hou dan de gordijnen omlaag. Zo houden ze de warmte binnen en zorgen ze ook zo weer voor een optimale isolatie.

2. Privacy

Er zijn vaak momenten waarop je zelf graag naar buiten kijkt. Zo kan je wandelaars en fietsers zien passeren, een hond die voorbij loopt, of de postbode of koerier die een pakje komt brengen. Maar dat wil niet zeggen dat je ook altijd wil dat iedereen die voorbij je woning loopt naar binnen kan kijken. Je hebt af en toe nood aan rust en privacy. In dat geval zijn rolgordijnen ideaal. Wil je naar buiten kijken terwijl je ’s morgens van je koffie nipt, rol ze dan naar boven. Wil je overdag ongestoord kunnen werken in je home office, rol ze dan naar beneden.

3. Decoratief

Een ander voordeel van rolgordijnen is dat het een mooie manier is om je ramen te decoreren. Een raam mét gordijnen, houten jaloezieën, Japanse panelen of shutters geven je woning meer uitstraling, warmte en gezelligheid. Bij het inrichten van je woon- of slaapkamer is raamdecoratie zeker iets dat je niet over het hoofd mag zien.

4. Veel variatie

Wil je rolgordijnen kopen, dan heb je keuze uit vele soorten. Zo kan je gaan voor verduisterende of semi-transparante stoffen. Of bepaal zelf de lichtinval door te gaan voor een duo rolgordijn. Dit type rolgordijn bestaat uit 2 banen stof: een transparante stof en een semi-transparante of verduisterende stof. Hierdoor kan je zelf de lichtinval en de mate van privacy bepalen. Duo rolgordijnen zijn tegenwoordig een echte trend!

De voordelen van rolgordijnen zijn best uitgebreid. Ben je niet helemaal overtuigd van dit type raamdecoratie? Overweeg dan zeker ook shutters, glasgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën, raamfolie, Japanse panelen, verduisterende gordijnen, lamellen, vouwgordijnen, een screen, zonnescherm of verandascherm.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in