Binnenafwerking

5 tips voor het bouwen van de perfecte garderoberuimte

Een eerste indruk maak je maar één keer. Met je huis doe je dat eigenlijk met de entree of de hal.

Deze ruimte kun je zien als het visitekaartje van je woning. Toch is dit ook vaak de ruimte waar jij, je familie en je gasten hun jas, schoudertas en schoenen achterlaten. Als je dit niet goed organiseert zorgt dit al gauw voor een rommelige en onoverzichtelijke aanblik van rondslingerende schoenen, sjaals en paraplu’s. En dat is natuurlijk geen goede binnenkomer. Hieronder vind je 5 tips om te zorgen voor een opgeruimd en warm welkom in jouw huis.

Kies de goede kapstok

Kapstokken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Welke soort kapstok jij kiest is natuurlijk afhankelijk van je smaak, maar ook van je gezinssamenstelling. Woon je alleen of met zijn tweetjes? Dan heb je wellicht andere kapstok-behoeften dan een gezin met opgroeiende kinderen en een grote hoeveelheid jassen. Grofweg kun je kiezen uit drie soorten kapstokken; de staande kapstok, de wandkapstok en kapstokhaken. Deze soorten kun je natuurlijk ook implementeren in een compleet wandmeubel dat je op maat maakt. Vaak beslaat zo’n meubel een complete muur, en zit er allerlei handige opbergruimte in bijvoorbeeld voor je schoenen en handtas.

Veel opbergruimte

Een voordeel van zo’n garderobe wandmeubel is dat je veel kastruimte kunt inbouwen. De hal is namelijk toch vaak een verzamelplaats van allerlei verschillende dingen, die je liever niet in het zicht wilt hebben omdat het dan zo rommelig oogt; de stofzuiger, boodschappentassen, lege flessen kun je allemaal opbergen in op maat gemaakte kasten. Dat ruimt lekker op.

Tussen haakjes

Heb je geen ruimte voor een wandmeubel en heb je aan een staande kapstok niet voldoende? Dan zijn kapstokhaakjes een goede optie. Ook hiermee kun je heel creatief te werk gaan. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten haakjes te vinden waarmee je een heel eigen stijl kunt creëren. Denk ook eens out of the box en maak kapstokhaakjes van bijvoorbeeld een oude omgebogen lepel. Daar hang je je heuptasje met veel plezier aan op.

Ruim je schoenen op

In bijna elk huishouden breek je je nek er vaak bijna over; rondslingerende schoenen. En laten we eerlijk zijn, ook al staan ze netjes op een rijtje, het oogt toch netter wanneer ze uit het zicht zijn. De perfecte garderoberuimte heeft dan natuurlijk ook een speciale schoenenkast, en ook deze kun je prima zelf maken! Het is wel slim om van tevoren dan goed na te denken over een aantal dingen, zodat je een ontwerp maakt waar je achteraf ook echt tevreden over bent. Denk bijvoorbeeld na over de hoeveelheid schoenen die erin moeten, maar ook of je de kast meerdere functionaliteiten wilt geven. Wil je er bijvoorbeeld ook een bankje van maken? Of moeten er nog andere items in weggestopt kunnen worden? Wordt het een open kast of wil je die stinkschoenen liever achter gesloten deuren?

Spiegeltje aan de wand

Een garderoberuimte is natuurlijk niet compleet zonder spiegel. Voor je de deur uit gaat even checken of je ontbijt niet tussen je tanden zit of nog even snel een borstel door je haar halen, handig! Maar door de spiegel op een strategische plek te hangen zorg je er ook nog eens voor dat zelfs een kleine ruimte wat groter lijkt. Het is dan wel optisch bedrog, maar het geeft wel een mooi effect. Ook met gunstig geplaatste verlichting kun je in een hal of garderoberuimte veel verschil maken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in