Binnenafwerking

4 manieren waarvoor de bekende steektrap gebruikt kan worden!

De molenaarstrap is een van de handigste trappen en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De trappen zijn gemakkelijk in te korten naar de gewenste lengte waardoor deze trap de oplossing biedt voor verschillende situaties.

Vide of overloop

Heb je een vide of overloop met daaronder een krappere ruimte? De molenaarstrap biedt de uitkomst. Deze steilere trap kan verschillende hoogtes bereiken, is steil maar is tevens toegankelijk om op te lopen en ziet er ook nog eens stijlvol uit. Een vide of overloop bevindt zich vaak boven een woongedeelte of keuken waardoor de trap een belangrijk onderdeel wordt in het interieur. Daarbij is op de vide of overloop vaak het slaapgedeelte te vinden en je wilt voorkomen dat je dagelijks via een onaangename ladder naar boven en beneden moet klimmen. Deze molenaarstrap is de uitkomst!

Kelder

Is de trap in jouw kelder aan vervanging toe? De steektrap is in verschillende breedtes verkrijgbaar en zijn vrijwel altijd een passende oplossing voor jouw probleem. De trappen zijn in te korten dus ook de minder diepe kelders kunnen hiermee bereikt worden. Je kort de trap gemakkelijk in naar de gewenste hoogte en je kunt weer veilig de kelder in voor jouw voorraad of de wijn!

Hoogslaper

De steektrappen kunnen een ideale oplossing zijn voor (DIY) hoogslapers. Je kunt kiezen voor een smalle korte variant of, afhankelijk van de ruimte, een lange/brede trap met een kwartslag erin. De trap met kwartslag maakt het extra speels voor een kleintje! Op houtcompleet.nl vind je alle varianten. Er zijn een hoop verschillende modellen in verschillende maten beschikbaar. Vergeet de leuning er niet bij te bestellen. Dezen biedt extra veiligheid voor de kindjes.

Vaste trap naar een zolder

Wil je liever geen uitklapbare vlizotrap maar een vaste trap naar jouw zolder? De molenaarstrap is een ideaal alternatief. Het zijn vaak steilere en ruimtebesparende trappen waardoor ze niet in de weg staan op de overloop. Echter, door de breedtes en de mogelijkheid om er een kwartslag in te bouwen zijn het fijne trappen om op te lopen en kun je gemakkelijk jouw spullen naar boven en beneden brengen zonder bang te zijn om van de trap te vallen!

De molenaarstap is in verschillende varianten verkrijgbaar waaronder meerdere houtsoorten. Beukenhout en eikenhout bieden, naast dat het er fraaier uitziet, ook extra stevigheid en hebben meer draagkracht. Verder is het ook in dennenhout te bestellen, een voordeliger en goede variant op beukenhout en eikenhout.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in