Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuingereedschap

WOLF-Garten trimmer GT 845 als beste getest

In de mei-uitgave van het Duitse tijdschrift "Selbst ist der Mann" werden tien trimmers vergeleken in een praktijktest. Trimmer GT 845 van WOLF-Garten mag zich wederom "Testsieger" noemen. Drie jaar geleden hield het tijdschrift een soortgelijke test en ook toen voerde deze trimmer het klassement aan.


In de mei-uitgave van het Duitse tijdschrift "Selbst ist der Mann" werden tien trimmers vergeleken in een praktijktest. Trimmer GT 845 van WOLF-Garten mag zich wederom "Testsieger" noemen. Drie jaar geleden hield het tijdschrift een soortgelijke test en ook toen voerde deze trimmer het klassement aan. De jury baseert haar keuze met name op het gebruiksgemak en de ergonomie van de machine. De top drie uit de test bestaat enkel uit A-merken, de jury oordeelt dan ook dat een hogere aankoopprijs zich bij trimmers direct vertaalt naar meer gebruiksgemak en het sneller klaren van de klus.

Gedurende één dag werden trimmers getest van de merken WOLF-Garten, Gardena, Bosch, Al Ko, Black & Decker, Ferm, Ikra, Fleurelle, Stiga en Einhell. De jury testte op de criteria:

- Montage: hoeveel tijd en moeite kost het om de machine gebruiksklaar te maken? 
- Ergonomie: is de trimmer door zowel mannen als vrouwen te bedienen en is deze aan te passen aan de lengte van de gebruiker? Ook de schakelaar en de verstelbaarheid van de diverse elementen werden hierbij vergeleken. 
- Praktische inzetbaarheid: hoe presteert de trimmer op het grote oppervlak, onder struikgewas, bij muurtjes, borders of aan de graskant? 
- Veiligheid: het onafhankelijke instituut TÜV Rheinland beoordeelde zowel de elektronica als het mechanisme op mogelijke veiligheidsrisico’s. 
- Geluidsniveau: wat is het geluidsniveau aan het oor van de gebruiker?

Veel voorkomende ergernissen
Tijdens de test ondervonden de juryleden vaak oponthoud doordat spoelhuizen bij vele trimmers slecht te openen zijn, als het draadspoel moet worden vervangen. De spoel slijt bovendien vaak snel of breekt gemakkelijk af. Niet alle trimmers waren in staat het gras in een loodrechte lijn af te snijden, ook het maairesultaat liet tenslotte vaak te wensen over.

A-merken aan de top
De top 3 bestaat uit enkel A-merken, waarbij WOLF-Garten’s GT 845 de eerste plaats bezet, Gardena’s Power Cut 2404 de tweede en Bosch Art 30 de derde plaats. De jury spreekt unaniem uit dat de meerprijs van een A-merk zich direct vertaalt naar meer gebruiksgemak en het sneller klaren van de klus. Bovendien waren alleen de trimmers uit de top 3 goed te bedienen door zowel de kleine als lange medemens. De GT 845 gooide hoge ogen met het trimmen bij muren, het snijden van graskanten, de goede geleiding over het gras en de optimale ergonomie dankzij de meervoudige verstelbaarheid van het apparaat.
WOLF-Garten GT-trimmers zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, bij de tuinspeciaalzaak en hebben een verkoopadviesprijs vanaf € 37,50.

Bron: Wolf Garten

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in