Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuingereedschap

Beleef plezier aan je tuinkarwei

Snoeien, het gras maaien of planten kweken. Vele onder ons kunnen ook al werkend plezier hebben aan hun karweien. Met deze tuingereedschappen verloopt het harde labeur al een beetje leuker.

 

Snoeien met pluimgewicht
 

Snoeien is een prettig werkje als je geen zwaar tuingerei moet meezeulen. De RR3000 Li-Ion Power accusnoeischaar van Wolf Garten – die vorig jaar als grote winnaar uit de bus kwam bij een aantal Duitse vergelijkingstests – krijgt er nu een broertje bij. De RR2000 Li-Ion is een elegant pluimgewicht van nauwelijks 500 gram. Maar laat je niet misleiden door de bescheiden afmetingen: de RR 2000 is een echte krachtpatser die takken met een diameter tot 14 mm moeiteloos aankan. In vergelijking met traditionele handsnoeischaren maakt de RR2000 het snoeiwerk licht, eenvoudig én comfortabel.

 

Vlijmscherp manicuren
 

Echte gazonliefhebbers verkiezen cilindermaaiers om hun gazon te verzorgen: met een goede cilindermaaier snijd je het gras haarscherp af. Dat zorgt nog steeds voor het beste resultaat en het mooiste gazon in vergelijking met andere maaitechnieken.
Bovendien is het grasmaaien met een handkooimaaier een moment van rust en ontspanning, een wandeling door je tuin waarbij je niet gehinderd wordt door het lawaai van een motor. En dat is dan ook weer fijn voor de buren.
In 2010 stelt WOLF-Garten drie nieuwe handkooimaaiers voor: de TT300S – voor kleine tuinen of stadstuinen – heeft een cilinder met vijf messen en een softgreep op de duwboom die voor meer comfort zorgt. De TT350S is het grotere broertje, met een maaibreedte van 35 cm, zoals het codenummer laat vermoeden. De TT380DL is de iets meer luxueuze neef met een paar extras die het gebruikscomfort vergroten.
Info: www.graham.be
 

Snoerloze kracht


In elke tuin komt er een moment waarop snoeizagen niet volstaan. Takken worden te dik of te lang of verliezen hun vorm. Een snoerloos, licht, wendbaar en krachtig kettingzaag kan zeer handig zijn. Om de veiligheid te garanderen, werden de kettingzagen voorzien van een terugslagbeveiliging alsook van het ‘quick stop’- systeem. Binnen vijftien seconden stopt de ketting.


Water als elektriciteit


Om water in je tuin te krijgen, hoef je niet meer met een ellenlange tuinslang uit te rukken. Gardena zorgt voor een wateraansluiting in je tuin waar je maar wil. De nieuwe verzonken waterstopcontacten, aansluitdozen, reguleer- en afsluitventielen kunnen aansloten worden op het Sprinklersysteem. De contacten zijn voorzien van een bolvormig deksel en brede rondlopende rand waardoor er geen gras of vuil in het stopcontact kan komen.
Info: www.gardena.be


Regen meten


Wie zelf zijn planten wil kweken, moet vooral tijdens de wisselvallige jaargetijden weten hoe warm of koud het is. Voor hobbytuiniers is de Grado-tuinthermometer onontbeerlijk. De functionele staaf is in hoogte verstelbaar zodat je de thermometer ook in een bloembak kan stoppen. De Campo-regenmeter is in elke tuin niet alleen een praktische hulp maar ook een visueel hoogtepunt. Met de Campo kan je de neerslaghoeveelheden in een plantenpot of de tuin meten. De schaal op de trechter van de functionele neerslagmeter geeft de exacte hoeveelheid regen in liter per vierkante meter weer.
Info: www.blomus.com

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in