Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuingereedschap

Handig tuinmateriaal

Tuinkast of tuinkist?


Te weinig plaats op je terras of in je tuin voor een tuinhok om je potten en gereedschap in op te bergen? Dan is een tuinkast een handig alternatief. Je hebt ze tegenwoordig in verschillende formaten. Een echte kast, zoals je kledingkast voor binnen, met een onderverdeling in vakken, klein of groot. Lage en hoge modellen. Of in de vorm van een kist. Die laatste is extra handig als je echt krap zit qua ruimte. Want je kan deze kist tegelijk ook gebruiken als zitbank. Het Nederlandse Hillhout heeft een ruim assortiment aan tuinkasten en terraskisten. De hoeken en bovenvlakken zijn afgewerkt met zink, om het hout beter te beschermen tegen de weersinvloeden. Tegelijk geeft het tuinhoutbedrijf ook garantie tegen houtrot. De meeste houtproducten van Hillhout worden ongeverfd en in pakket afgeleverd, zodat je er je eigen persoonlijke toets aan kunt geven. Op zijn website geeft het tuinteam van Hillhout via een hele hoop beeldmateriaal inspiratie voor het verven van je eigen tuinkist. Have fun!

 

Geknipt

Niets zo heerlijk als genieten in een mooi onderhouden tuin. Het juiste gereedschap helpt je al een eind op weg. Zo is er de nieuwe bloemenschaar van Zwilling J.A. Henckels. De bloemenschaar heeft een roestvrijstalen lemmet, gecombineerd met twee sterke grepen uit kunststof. Op die manier kan je de schaar makkelijk met één hand bedienen. Bovendien ligt hij veilig en licht in de hand: je snijdt moeiteloos bloemen en kruiden. Als extraatje wordt deze nieuwe bloemenschaar uitgebracht in een waaier van frisse pasteltinten.
Aanbevolen verkoopprijs: 8,95 euro
Materiaal: kwaliteitsvolle kunststof, roestvrijstalen lemmet
Grootte: 160 mm

Meer info via Zwilling of Demeyere .

 

Handig en mooi

Over heel de wereld zijn er miljoenen gezinnen die het regenwater opvangen, om zo op leidingwater te besparen. Regenwater is handig om de tuin te beregenen als het te lang droog blijft, om de dieren in de tuin water te geven of om je toilet mee door te spoelen. Wie geen regenwaterput heeft, vangt het regenwater meestal op in een grote ton. Die ontsiert je huis of tuin. Bovendien moet de ton hoog genoeg staan, zodat je ook het onderste beetje water nog kunt recupereren via een kraantje of aftapsysteem. En je moet – om het regenwater in die ton op te vangen – een stukje van je afvoerpijp afzagen, zodat de ton eronder past. Designer Kyle Nesbitt heeft daar iets op gevonden. Hij ontwierp een moderne regenwatercollector, de Fiskars Rain Collector. De collector maakt komaf met alle bovenstaande ongemakken zonder de hoofdzaak te vergeten: regenwater opvangen om zo te besparen op het waterverbruik en op het milieu.

Meer info: Kyle Nesbitt en Fiskars .


 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in