Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuingereedschap

Slimme grasrobot zoekt zelf z'n weg

Een broertje dood aan grasmaaien? Dan is de Lizard Mower vast iets voor jou. EuroGarden introduceert deze grasrobot van LI.CO op de Belgische markt als een slimme en milieuvriendelijke grasmaaier.

 

Geen gasuitstoot

Het gamma van Lizard Mower bestaat uit vier types hoogtechnologische designrobots op herlaadbare lithiumbatterijen, die terreinen tot 3000 m² (of 11 tennisvelden) aankunnen. Ze maaien het gras bijna geruisloos en zonder enige gasuitstoot. Doordat ze nauwelijks geluid produceren, kunnen ze ook op zondag het gras maaien.

De volautomatische Lizard Mower maairobots bieden mensen dus niet alleen meer levenskwaliteit maar vormen door hun energiezuinige werking ook het antwoord op de vraag naar een milieuvriendelijkere leefomgeving.


Volautomatisch

Pronkstuk in de reeks is de S1 Lizard Mower. Dit toestel maait in 3 uur tijd volledig automatisch een terrein ter grootte van zo’n 2 tennisvelden (400 m²). Uniek is dat er geen kabel moet worden gelegd rond het te maaien terrein. De zes hoogtechnologische sensoren aan de onderkant van de S1 Lizard herkennen grasoppervlakte en obstakels en laten het toestel zo zelf van richting veranderen. Permanente 4x4-aandrijving door krachtige elektrische motoren maakt dat dit kleine toestel zonder problemen hellingen tot 27° aankan.


Design

Sophie Duquesne van EuroGarden: "Sinds hun ontstaan in 1999, groeit het percentage verkochte grasmaairobots in België jaarlijks met 40 procent. De Lizard Mower luidt een nieuw tijdperk in voor robotmaaiers. Het zijn ecologische en technologische hoogstandjes die er bovendien mooi uitzien. Pure spitstechnologie, gecombineerd met design. Net zoals bij een auto."
De Lizard Mower maairobots zijn ontwikkeld door LI.CO, een milieuvriendelijke ontwikkelaar van hoogtechnologische producten voor de "groene generatie", in samenwerking met Zucchetti Centro Sistemi. De S1 Lizard Mower is vanaf oktober verkrijgbaar bij uw vakhandelaar aan de adviesprijs van 1 399 euro. De prijzen van de andere, zwaardere types lopen op tot 3 195 euro.

Info: EuroGarden
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in