Gazon

Vraag naar kunstgras in stijgende lijn

Kunstgras was al enkele jaren in opmars. Met de warme, droge zomers die we de voorbije jaren hebben gehad, willen steeds meer mensen een groen alternatief.

Nu de kans groter wordt dat we komende vakantie in eigen land moeten blijven, worden we overspoeld met aanvragen.

Nu het er door de coronacrisis steeds meer naar uit ziet dat we met z’n allen vakantie in eigen land zullen moeten doorbrengen, klinkt kunstgras in de tuin nóg aanlokkelijker.

Sowieso zagen we de voorbije jaren het aantal kunstgras installaties stijgen, door het mooie, droge weer.

Nu de mensen beseffen dat ze deze zomer misschien zullen moeten thuis blijven of er lokaal waterschaarste dreigt, klinkt kunstgras als een goede investering. Het onderhoud van kunstgras is verwaarloosbaar. Nooit meer maaien, bewateren, wieden,… Af en toe eens opborstelen is voldoende. Bovendien gebeurt de plaatsing vrij snel. Kunstgras kan in principe op eender welke ondergrond geplaatst worden, belangrijk is dat de ondergrond vlak, drainerend en stabiel is.

Door de toevoeging van unieke UV-stabilisatoren en de speciale profilering van de kunstgrasvezels wordt verkleuring voorkomen. Bovendien wordt kunstgras onder de zwaarste omstandigheden getest op verkleuring en UV-stabiliteit waardoor langdurige zon, chloorwater en urine van dieren geen probleem vormen.

Terwijl iedereen met kale plekken of bruine sprieten krijgt af te rekenen, geniet een kunstgras-eigenaar 365-dagen van een frisgroen alternatief.

Daarnaast zien we ook dat mensen steeds meer op zoek zijn naar een creatieve invulling voor de tuin; een hockeyveldje, zwembad of golfgreen, de mogelijkheden zijn eindeloos en ook hier is kunstgras een perfecte oplossing.

Bron: Namgrass

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in