Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Gazon

Bescherm het gazon (ook) in de herfst

Het Floranid meststoffenassortiment van Compo werd aangevuld met een speciale ‘Gazonmeststof voor de Herfst’. Het wordt wel eens vergeten, maar het najaar is het geschikte moment om het gazon van de zomer te laten herstellen en tegelijk voor te bereiden op de winter. In beide seizoenen krijgt het gazon het flink te verduren, en bemesting tijdens de herfst kan wonderen doen.

Het is een misverstand dat je in de herfst het gazon niet meer zou mogen bemesten. Integendeel, het gras is dikwijls uitgeput door de zomerse temperaturen, door spelende kinderen, enz. En tijdens de winter wordt het sowieso beschadigd door de barre weersomstandigheden. Herstellen en beschermen kan dus perfect tijdens de herfst, mits een duwtje in de rug: de nieuwe gazonmeststof voor de Herfst van Compo Floranid.


Arm aan fosfor, rijk aan kalium

Naast een onderhoudsmeststof, een meststof met onkruidbestrijder en eentje met mosbestrijder is er nu ook een Compo Floranid speciaal voor de herfst. De Compo Floranid gazonmeststof is arm aan fosfor en geeft dus geen onnodige groeistoten in het gazon. Het hoge kaliumgehalte zorgt dan weer voor steviger gras en een hogere weerstand, zonder dat onkruid en mos een kans krijgen. Net zoals de overige meststoffen bevat hij de unieke Isodur-technologie, en dus de volgende voordelen:

  • Bevat alle nodige voedingselementen
  • Werkt bij temperatuur vanaf 5°C
  • Geeft een diepgroene kleur in 7 dagen
  • Lage dosering: slechts 3 kg/100 m²
  • Geen uitspoeling in het grondwater
  • Langdurige werking van 3 maanden

Compo Floranid Gazonmeststof voor de Herfst is verkrijgbaar in verpakkingen van 7.5 kg voor 250 m².


Meer info: Compo

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in