Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Gazon

Herfstbemesting voor een groen lentegazon

Gardena stelt een nieuwe lijn producten voor om het gazon in deze herfstperiode zo te behandelen dat het er bij het eerste lentezonnetje weer mals en groen bijligt. Naast enkele technologische vernieuwingen in het assortiment maaiers, worden ook strooiwagens voor bemesting op de markt gebracht.

Elk gazon kan aan het einde van de zomer extra bemesting gebruiken. Hierbij is het belangrijk om genoeg te bemesten, maar te veel meststoffen doet de grassprieten ook geen deugd. Om op een eenvoudige manier de juiste mix en dosering meststoffen te gebruiken, zijn er nu de Gardena strooiwagens. Door de flexibele strooiwals worden de meststoffen gelijkmatig verdeeld. Dankzij de vrijloopfunctie worden alleen meststoffen verspreid bij het vooruitrijden, en niet bij het terugtrekken. Beide Comfort strooiwagens 500 en 800 hebben een aluminium telescopisch handvat met een knop aan de bovenkant om de machine aan of uit te schakelen. Het luxueuze model 800 voegt een strooiweg-kleurmarkering toe, zodat er niet onder- of overbemest kan worden.


Grasmaaier met wendbare stuurkolom

Regelmatig het gras maaien blijft de belangrijkste voorwaarde voor een aantrekkelijk gazon. Om het karwei aangenamer te maken, presenteert Gardena de zwenkmaaier. Het gepatenteerde stuursysteem van deze machine verrast door zijn grote wendbaarheid, waardoor het ook moeilijk bereikbare gazonperken een maaibeurt kan geven. Het stuursysteem kan gekanteld worden, zodat men naast de grasmaaier kan lopen en dus langs muren of onder bomen kan maaien. Ook maaien op oneffenheden, hellingen of in strepen wordt kinderspel doordat het stuursysteem en de wielen vastgezet kunnen worden in één richting. Een bijkomend voordeel is dat het stuursysteem kan aangepast worden aan uw lichaamslengte.
Er zijn vier verschillende modellen op de markt gebracht. De Elektrische zwenkmaaier 34 E easyMove kan grasperken tot 500 m² aan, het model 38 E is geschikt voor grasperken tot 800 m². De 38 E mulchCut kan het gras ook mulchen, terwijl fans van snoerloos maaien zullen opteren voor de Accu zwenkmaaier 34 A easyMove. Die kan tot 300 m² gras maaien met een volle accu.


Trimmer met lichtgewicht accu

De nieuwe Gardena trimmer accuCut bevat een lichtgewicht lithium-ion accu van net geen twee kilo. Met een volle accu kan u 800 lopende meter graskanten trimmen. Het nieuwe Rotor-Disc-Cut-Systeem is - met zijn high-tech plastic mesjes in plaats van een draad - geluidsarm en zorgt voor exacte snijresultaten. De mesjes kunnen zonder gereedschap ver-vangen worden.

Meer informatie over het aanbod van Gardena vind je via deze link.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in