Gazon

Namgrass lanceert ecologisch kunstgras

Een prachtige tuin is een meerwaarde voor je woning. Maar het gras mooi, fris en groen houden, dat vraagt flink wat onderhoud. Wil je het hele jaar door genieten van groene grassprieten zonder al te veel werk? Dan is kunstgras een goed alternatief, ook voor het milieu zo blijkt!

Door de droge zomers liggen veel tuinen er troosteloos bij: dorre, bruine gazons, vaak in combinatie met hardnekkig onkruid of mos zijn jammer genoeg de norm geworden. Ecologisch kunstgras blijkt vandaag de dag een veelgevraagd alternatief.

Natura Artis Magistra

Natura Artis Magistra, afgekort NAM, betekent letterlijk: de natuur is de leermeester van de kunst. Niet voor niets het prille begin van Namgrass Kunstgras. “Wij concurreren niet met natuurgras, wij willen vooral een waardig alternatief bieden op plaatsen waar natuurgras het moeilijk heeft.” Anno 2006 was het reeds onze missie om een natuurgetrouw kunstgrasproduct aan te bieden. Als onderdeel van Sports & Leisure Group, kunnen we ons kunstgras in België produceren, wat de productieketen relatief kort maakt. We verkleinen hierdoor niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar dragen ook ons steentje bij richting duurzaam ondernemen.

Recycleerbaar kunstgras

Een mooi kunstgazon is niet langer voldoende, we hebben anno 2022 bijkomende stappen gezet richting een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief. De nieuwe, innovatieve ECO backing bij Namgrass zorgt voor een 100% recycleerbaar kunstgras zonder verlies van kwaliteit of sterkte. Bij end-of-life kan het gebruikt kunstgras gerecycleerd worden tot nieuwe synthetische producten. Dankzij het lichtere gewicht van de backing wordt het bovendien eenvoudiger te transporteren en installeren.

Met aandacht voor biodiversiteit

Er komt heel wat bij kijken om zowel gras, beplanting als bomen in perfecte conditie te houden. Bij Namgrass zorgen we er dan ook steeds voor dat het kunstgras perfect aansluit op de bestaande beplanting. We weten als geen ander dat dergelijke elementen essentieel zijn om CO² aan de lucht te onttrekken. We dragen dan ook graag ons steentje bij en werken hiervoor samen met GoForest, per gewerkte dag planten we zo 1 boom, met als doel de komende 2 jaar minstens 450 bomen te planten!

Waterdoorlatend

Veel mensen denken dat kunstgras niet waterdoorlatend is, maar niets is minder waar. Meer nog: kunstgras in combinatie met een goede ondergrond laat zelfs méér water door dan de alomtegenwoordige dorre grasperkjes. Dankzij kunstgras kan het regenwater rustig infiltreren in de grond, waardoor de bodem afkoelt en de riolering wordt ontlast.

Gun jezelf wat minder stress en kies voor een bruikbaar stukje groen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Meer zelfs, met de nieuwste generatie kunstgras zie je gewoon het verschil niet meer met natuurgras.

Ontdek samen met Namgrass Kunstgras de talrijke voordelen en fantastische eigenschappen van dit nieuwe product!

Bron: Namgrass

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in