Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuingereedschap

Bosch introduceert Li-Ion-batterij in grasmachine

Bosch maakt gras maaien nog gemakkelijker met de introductie van de Li-Iontechnologie in de grasmaaiers.


Vaak hoort men dat gras maaien als een “lastig” karwei wordt beschouwd. Toch genieten tuineigenaars graag van een prachtig, goed onderhouden gazon. Vandaar ook het belang om het juiste en gebruiksvriendelijk gereedschap te gebruiken bij het onderhoud van de tuin.

In het huidige aanbod van grasmaaiers kunnen we drie types onderscheiden:Benzinegrasmaaiers, elektrische grasmaaiers met kabel en accu-grasmaaiers
Al deze types hebben zo hun eigen gebreken. De benzinemaaier is zwaar en moeilijk op gang te krijgen na een winter stilstand. De elektrische maaier is beperkt in zijn werkgebied omwille van het snoer en de accumaaier heeft ook een beperkte bedrijfsautonomie.

Krachtige batterij
Bosch wil hierin verandering brengen met de Li-Ion-technologie. De Lithium-Ion-technologie -, voor het eerst toegepast in GSM’s en draagbare computers, biedt veel voordelen: ze concentreert veel energie in een klein volume en een gering gewicht, en de accu kan op ieder moment weer bijgeladen worden zonder energieverlies.
De nieuwe Rotak grasmaaiers 43 LI en 37 LI zijn daardoor even krachtig als een Rotak-model op netspanning: ook met lang gras maken ze snel korte metten. Bovendien zijn de Rotak accumaaiers ook bijzonder stil.

Het oog wil ook wat
Dankzij de doorzichtige kap hebben de elegante Rotak LI modellen een origineel design. Daarnaast zijn ze uitgerust met een graskam die het gras dat dichtbij kanten groeit naar het snijmechanisme leidt, zodat de afwerking met een grastrimmer overbodig wordt. Maaien met een Rotak LI gaat dus makkelijk én snel. Zodat u zonder veel moeite een prachtig verzorgd gazon krijgt.

Tip
Een handige tip: Een mooi grasveld vergt de nodige zorg en moet elke week gemaaid worden. Het gazon reageert op z’n best wanneer er bij elke maaibeurt slechts een derde van de graslengte wordt weggemaaid, zodat de grassprietjes na het maaien nog zo’n 4 tot 5 cm lang zijn. Wie deze aanbevelingen van professionals wil volgen heeft een krachtige grasmaaier nodig, die steeds gebruiksklaar is. Al met al is het gazon maaien een leuke klus, zeker als het meteen goede resultaten oplevert.

De accumaaiers Rotak van Bosch worden in twee versies aangeboden: met een maaibreedte van 37 of 43 cm.

Meer info: Bosch

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in