Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Gazon

Prijs grasmatten

De vierkante meter prijs van grasmatten ligt hoger dan die van graszaad, maar daar tegenover staat dat je het gazon sneller kan gebruiken

Enkele factoren die de prijs van grasmatten beïnvloeden:

Kwaliteit van de grasmatten

De kwaliteit van de grasmatten kan variëren, afhankelijk van het type gras, de dikte van de zoden en de samenstelling van de grasmat. Hoogwaardige grasmatten kunnen duurder zijn, maar bieden vaak een beter eindresultaat en een langere levensduur.

De oppervlakte grasmatten

Wanneer je een kleine oppervlakte grasmatten plaatst, zal de prijs hoger liggen dan wanneer je enkele honderden vierkante meter grasmatten bestelt.

Leveringskosten van de grasmatten

De afstand tussen de kwekerij en de locatie waar de grasmatten geplaatst worden, kan invloed hebben op de transportkosten. Het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten bij het berekenen van de totale prijs.

Voorbereiding van de ondergrond

De staat van de ondergrond speelt een cruciale rol in de kosten voor het plaatsen van grasmatten. Als de bodem eerst moet worden geëgaliseerd, bemest of ontward, kunnen de kosten voor deze voorbereidende werkzaamheden de totale prijs verhogen.

Waarborg

Sommige leveranciers leveren hun grasmatten op paletten. Hierop geldt een waarborg. Die moet je mee betalen, maar het geld krijg je wel terug wanneer je de paletten terugbrengt naar de leverancier.

De uiteindelijke kostprijs van grasmatten wordt dus bepaald door deze drie factoren.

Plaatsing grasmatten

Het plaatsen van grasmatten kan arbeidsintensief zijn en sommige mensen kiezen ervoor om een professional in te huren voor het leggen. De kosten voor het inhuren van een tuinman of gespecialiseerd bedrijf kunnen variëren, afhankelijk van hun tarieven en de complexiteit van de plaatsing.

 

Prijs aankoop grasmatten

Prijzen starten vanaf 4 tot 4,5 euro per vierkante meter voor kleine hoeveelheden en dalen tot onder 3 euro m² voor grote oppervlakten niet geplaatst

Prijzen voor het plaatsen van grasmatten afhankelijk van de oppervlakte en voorbereidende werken 5€ tot 8m²

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in