Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Gazon

Parcmow maait op discrete manier het gras

De Parcmow is het instapmodel van de twee robotmaaiers van de Belgische producent Belrobotics. De elektrische aandrijving maakt deze maaier tot een discrete, voordelige en niet-vervuilende partner voor het onderhoud van gazons tot 1 hectare.


De Parcmow kan zowel overdag als ’s nachts maaien. Zodra er behoefte aan is, gaat hij alleen terug naar zijn station om de batterijen te herladen. Na 1 uur vertrekt de Parcmow opnieuw om gedurende anderhalf uur te maaien, en dit cyclus na cyclus, dag na dag, 8 maanden per jaar.
Dagelijks maait de Parcmow minuskuul kleine stukjes van het gras af dat zodoende altijd op dezelfde hoogte blijft. De fijne grassprietjes worden gereduceerd tot hele fijne deeltjes die vergaan en zo de grond bemesten.

Willekeurig parcours
Met de Parcmow kan een gazon, dankzij het willekeurige parcours dat de robot volgt, worden gemaaid met de verzekering dat elke vierkante meter waaruit het terrein bestaat, minimaal drie maal per week wordt gemaaid, ongeacht de configuratie.
De Parcmow wordt gevoed door accu’s en doorkruist het werkgebied met een snelheid tot 3 km/uur. Het apparaat is voorzien van een sonar die elk object met een minimale hoogte van 40 cm detecteert. Bij het naderen van obstakels vermindert de maaier vaart, raakt deze net aan met de “gevoelige bumper”, manoeuvreert en maakt rechtsomkeer.

Zwevende maaikoppen
De drie “zwevende” maaikoppen geven een resultaat dat nog beter is dan dat van kooimaaiers, en dat met een breedte van 65 cm. De carrosserie van polyethyleen rust op een buizenchassis van aluminium.
Dankzij zijn lichte gewicht en zijn verfijnde technologie is het energieverbruik van de Parcmow gelijk aan dat van een gloeilamp: 500 tot 700 kWh/jaar, afhankelijk van de oppervlakte van het terrein. Doordat de Parcmow veel lichter is dan een maaitractor laat hij geen afdrukken achter op het gazon.

Meer info: Belrobotics.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in