Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuingereedschap

Luchtige potgrond voor je mediterrane planten

Dit jaar geen tijd of geld voor een zwoele zuiderse vakantie? Haal dan het vakantiegevoel naar je eigen terras of balkon. Dat doen namelijk steeds meer mensen met mediterrane planten en bomen zoals oleander, olijfbomen en lavendel. Met een aangepaste en luchtige potgrond geef je dit zuiders groen de juiste verzorging.

De COMPO Sana potgrond voor mediterrane planten is geschikt voor het aanplanten en verpotten van mediterrane en andere terras- en kuipplanten. Bovendien is dit product ook geschikt voor bloeiende kamerplanten (clivia, Kaaps viooltje, hibiscus) en voor het samenstellen van bloembakken. Deze potgrond heeft een aangepaste zuurgraad en bevat meststoffen met een extra lange werking. Hierdoor garandeert de potgrond een optimale opname van voedingsstoffen, een goede startbemesting en een reserve aan voedingsstoffen gedurende 100 dagen. Achteraf kan je bijmesten met een aangepaste vloeibare meststof voor mediterrane planten.

 

Samenstelling

De extra dosissen calcium en magnesium bevorderen de opslag van voedingsstoffen en verbeteren de waterhuishouding in de potgrond. De Compo Sana potgrond bevat het bestanddeel Aqua-Depot dat volgens de producent een deel van het gietwater vasthoudt en het water volgens de behoeften van de plant weer vrijgeeft. Tenslotte bevat deze potgrond Hydro-Kick, een professionele vochtverdeler die de bevochtiging van de potgrond vereenvoudigt. Beschikbaar in verpakkingen van 40 liter aan de adviesprijs van 7,45 euro.

Meer info vind je bij Compo.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in