Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuingereedschap

Heb jij de mooiste tuin van Vlaanderen?

Heb jij de mooiste tuin van Vlaanderen? Dan moet je beslist meedoen aan de gelijknamige wedstrijd. Bosch wil namelijk de gepassioneerde tuinliefhebber in de bloemetjes zetten. De specialist in tuingereedschap organiseert daarom samen met het magazine Libelle de verkiezing van de “Mooiste Tuin van Vlaanderen”.


Een professionele jury onder leiding van bekende tuinier Koen De Bouw kiest in deze bijzondere wedstrijd de Vlaamse tuin die het meest de passie en creativiteit van zijn eigenaar toont. De winnaar ontvangt een prijzenpakket met Bosch tuingereedschap t.w.v. € 1 500.

 

Niet zo maar de “Mooiste” Tuin

Na 2 succesvolle edities van de “Mooiste Tuin van Vlaanderen”, biedt Bosch ook dit jaar weer de kans aan Vlaamse groene vingers om hun tuinen kandidaat te stellen voor deze verkiezing.
Bosch en Libelle hebben een bijzondere missie: met de “Mooiste Tuin van Vlaanderen” willen zij een platform creëren voor de vele prachtige tuinen die vaak verscholen blijven achter huizen en heggen. De “Mooiste Tuin van Vlaanderen” is een unieke wedstrijd: ze wil de originaliteit en het enthousiasme van de tuinliefhebber belonen. De “Mooiste Tuin” weerspiegelt de identiteit van de eigenaar, die zijn tuin beschouwt als zijn favoriete hobby of zelfs levenswerk. Het is geen pronkstuk van een tuinarchitect, maar een leefruimte die door de jaren heen op een natuurlijke en persoonlijke manier is meegegroeid met de bewoner(s).

 

Niet zo maar een jury

Een jury van groenspecialisten onder leiding van “Groene Vingers”-presentator Koen De Bouw zal er nauwgezet op toekijken dat de creativiteit van de eigenaar van de winnende tuin spreekt uit de verrassende structuur en plantenkeuze. Bovendien houden zij rekening met het sociale aspect van de tuin: is het een plaats waar vrienden samenkomen, waar kinderen spelen, de hond rondrent? Kortom: wordt er echt geleefd in de tuin?
De tuin mag ontworpen zijn door een architect, maar dan geldt een belangrijke voorwaarde: de tuineigenaar moet de nodige inspraak gehad hebben in het ontwerp, en moet zijn tuin door de jaren heen verder ontwikkeld hebben tot een persoonlijke plek.
Zowel grote als kleine tuinen komen in aanmerking voor de “Mooiste Tuin van Vlaanderen”: het is het karakter van de tuin die ertoe doet!

 

Niet zo maar een prijs

Het lichte en compacte tuingereedschap van Bosch verlicht al het harde werk van de tuinier, maar met de “Mooiste Tuin van Vlaanderen” wil Bosch de hobbytuinier extra belonen. Bosch schenkt de winnaar van de “Mooiste Tuin van Vlaanderen” dan ook een prijzenpakket vol Bosch tuingereedschap t.w.v. 1.500 euro, dat zeker van pas zal komen bij het onderhoud van zijn tuin. Daarnaast geeft Bosch nog eens 5 ASB buxusscharen weg voor wie naast de hoofdprijs grijpt, elk t.w.v. 99 euro!
 

 

Inschrijven voor de Mooiste tuin van Vlaanderen

Tuineigenaren die kans willen maken op deze bijzondere prijzen, kunnen hun tuin kandidaat stellen voor de verkiezing van de “Mooiste Tuin van Vlaanderen” door maximaal 10 foto’s van hun tuin, een top 3 van hun plantencombinaties en een korte motivatiebrief te sturen naar bosch [at] ketchumpleon.com. Doe dit vóór 22 juli 2010.

 

Meer info: Bosch

 

Lees meer over de tuin in onze rubriek Goed Getuind:
- De omheining, natuurlijk of niet
- Fruit in de tuin
- Voor- en nadelen van een hoogstamboom
- Een geen-groene-vingers-tuin
- Bemesting, nodig of niet?
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in