Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuinafsluitingen

Hekwerk

Hekwerk is een graag gebruikt materiaal voor de afbakening van een perceel. Onder meer omdat het weinig plaats in neemt op de perceelsgrens als tuinafsluiting.
Hekwerk voor de tuin is beschikbaar:
  1. In draadvorm
  2. Op rol 
  3. In panelen
Binnen deze oplossingen zijn er verschillende draaddiktes, vormen, maten en kleuren. Afhankelijke van de esthetische voorkeuren en de eisen inzake veiligheid en stevigheid. De prijzen van hekwerk zijn afhankelijk van deze parameters.

Kies bij het hekwerk voor een maat en vorm die verhinderen dat er in de draad of het paneel wordt geklommen door spelende kinderen of ongewenste gasten.

De draad of panelen kunnen ondoorzichtig worden gemaakt met doek, plastic strips of beplanting. Vraag na wat kan in jouw gemeente.

Dubbele omheining

Een tendens is het plaatsen van een dubbele omheining op zo’n 30cm van elkaar en waartussen vervolgens schors en granulaat wordt gestort. Op die manier creëer je een semi-natuurlijke wand.

Klimplanten

Wanneer je kiest voor een klimbeplanting tegen de draad, kies dan voor palen die voldoende sterk zijn voor deze toepassing. Eenmaal dichtgegroeid zal de beplanting immers veel wind vangen en dit vraagt voldoende sterke palen die bovendien goed verankerd zijn

Een innovatie op dit vlak zijn de meeneemhagen. Dit zijn panelen in een aarden kluit die ook al volgroeid zijn met een klimbeplanting. Wanneer je de stroken – doorgaans 1 meter lang – tegen elkaar plaatst, heb je van in het begin een volgroeide haag.

Lees ook: Een haag kiezen? Let op deze aandachtspunten

Tip

Bevraag je bij de gemeente alvorens je hekwerk plaatst. Vraag bij de dienst ruimtelijke ordening na wat kan en wat niet zonder stedenbouwkundige vergunning.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in